Slik minnes fansen Jackson i Oslo

Det ble tirsdag kveld ble holdt en minnemarkering hvor de viste bildene fra seremonien i Los Angeles hvor Michael Jackson ble hyllet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Det ble tirsdag kveld ble holdt en minnemarkering hvor de viste bildene fra seremonien i Los Angeles hvor Michael Jackson ble hyllet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

<pMichael Jackson-fans samlet seg tirsdag kveld for å se minnestunden fra Staples Center på storskjerm på Da Vinci sportsbar i Oslo.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Sofie Prestegård): Foran sportsbaren lå rød løper med høytidelige blomsterbuketter langs siden. Utenfor lokalet hang titalls plakater av popkongen. Caroline With Bjørnstad var en av blodfansen som hjalp til med å pynte lokalet.

– Jeg har vært her siden klokken 12.30 i dag. Michael Jackson har hjulpet meg gjennom tunge tider. Han har også inspirert meg til å jobbe med veldedighetsarbeid, sier 20-åringen som har vært fan av Jackson i åtte år.

Det var fanklubben MJOAI-Omfavnet Av Inspirasjon, som sammen med Hege-Christine Sørensen arrangerte minnekvelden.

– Jeg var på minnemarkeringen på Youngstorget, og ønsket å samles med likesinnede fans også når minnestunden fra Staples Center skulle vises. Derfor meldte jeg meg inn i fanklubben for å høre hvor vi skulle møtes. Det viste seg at ingen samling var planlagt. Derfor tok jeg regien selv, sier Sørensen som har vært fan av Jackson i 25 år. Arrangøren er selv overrasket over den sterke reaksjonen hun har hatt etter Jacksons død.

– Jeg har alltid syntes det har vært rart at folk sørger over døde kjendiser de ikke kjente. Likevel følte jeg selv en stor tomhet de første dagene etter dødsfallet, erkjenner Sørensen.

Livslang fan

Magnus Krogh (23) er en av Norges mest kjente Michael Jackson-imitatorer, og har vært fan av popstjernen siden han var fire år.

– Jeg har ikke hatt noen forventninger til minnestunden. Jeg er mest opptatt av å få prate med andre fans.

Krogh har deltatt i Norske talenter med sin Jackson-inspirerte dans. Det har også Irlin Finsådal (18).

– Jeg ble fan av Michael Jackson i 2003, og har møtt kjæresten min og mange gode venner ved å være en del av fanmiljøet. Jeg ble så fascinert av den delte personligheten hans. Frikshowsiden hans i mediene, og den jordnær mannen fansen kjenner.

Hadde bursdag

Marius Wærhaug Madsen fikk høre nyheten om idolets død på sin egen 22-årsdag. Som mange andre hadde også Madsen skaffet seg billetter til popkongens siste turne.

– Jeg hadde gledet meg sykt til å se ham live. Nå får jeg aldri den sjansen. Jeg håper likevel minnestunden fanger noe av Jacksons ånd, og at flere betydningsfulle mennesker hedrer ham med taler og musikk. Popmusikken ville aldri vært det samme i dag uten Jackson. Artister som Rihanna, Beyoncé og Justin Timberlake er tydelig inspirert av ham.

Flere fans kjenner en personlig tilknytning til den avdøde popstjernen. Hilde Sommersæter Magnusson (25) føler Michael Jackson har vært som en far for henne.

– Han har trøstet meg og støttet meg i tunge tider gjennom musikken sin. Han har alltid vært der for meg. Slik vet jeg at andre fans også føler det. Jeg skulle ønske at vi kunne samles slik og hedret Jackson da han var i live. På mange måter føles det nå nesten litt for seint, sier Magnusson til NTB.

Personvernpolicy