– Jeg er 100 prosent bak Thor

<span style="font-weight: bold" class="Apple-style-span">FULL STØTTE:</span> - Jeg er 100 prosent bak Thor, sier Hushovds viktige hjelperytter Heinrich Haussler (t.v.). Her sammen med Hushovds andre nøkkelhjelpere i Cervélo-laget, Hayden Roulston og Brett Lancaster. (Foto: Reuters/Scanpix)
FULL STØTTE: - Jeg er 100 prosent bak Thor, sier Hushovds viktige hjelperytter Heinrich Haussler (t.v.). Her sammen med Hushovds andre nøkkelhjelpere i Cervélo-laget, Hayden Roulston og Brett Lancaster. (Foto: Reuters/Scanpix)

<pHushovds viktige hjelper, Heinrich Haussler.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HEINRICH HAUSSLER (25), Tyskland

- Kom til Cervélo Test Team fra Gerolsteiner før årets sesong.

- Fremste meritter i år: 2. plass i prestisjetunge Milan–San Remo og Flandern Rundt i år, 7. plass i Paris–Roubaix og en etappeseier i Paris–Nice.

- Er en av verdens raskeste spurtere, og en Thor Hushovds viktigste hjelperyttere. Nest siste mann i Hushovds spurttog.


Dagens etappe:

Marseille–La Grande-Motte, 196,5 km

Flat trasé – en typisk spurtetappe.

Se løypeprofilen her.

Oppladningen til Tour de France var ikke optimal for Thor Hushovd (31). Spurtopptrekkene satt ikke som de skulle – og noe av skylden ble lagt på stjernehjelperytter Heinrich Haussler.

Spørsmålene om Hausslers dedikasjon til å hjelpe Hushovd ble ikke færre av dette utsagnet:

– Jeg kan se meg selv kjempe om spurtseire, og jeg kan se meg selv kjempe om den grønne trøyen.

Støtter Hushovd fullt ut

Men Hushovd ble valgt som Cervélo-lagets mann i spurtene. Og på 2. etappe i går viste Haussler at han aksepterte avgjørelsen. Med en sterk jobb bidro han til å dra Hushovd til en 4. plass.

Og i dag er tyskeren klokkeklar:

– Sportsdirektørene valgte laget, og de har gjort det klart at vi er her for å hjelpe Carlos (Sastre) til å vinne den gule trøyen og Thor til å vinne den grønne.

– Jeg står 100 prosent bak det, og jeg er totalt dedikert til å nå de målene, skriver Haussler på sin blogg hos Cyclingnews.

Det er kjærkomment for Hushovd, som tapte igjen for «umulige» Mark Cavendish i går.

Ny massespurt i dag

Grimstad-mannen ble hindret av veltet som gikk rett før slutten på gårsdagens etappe, og raste mot rivalen Danilo Napolitano. Men han hadde grunn til å si seg brukbart fornøyd likevel.

Riktignok vant Cavendish knusende, men mens spurtkonkurrenter som Oscar Freire, Tom Boonen og Daniele Bennati havnet langt bak i leksen, tok Hushovd en 4. plass og skaffet viktige poeng i kampen om den grønne trøyen.

Alt tyder på at det blir en ny massespurt på dagens etappe – og en ny mulighet for Thor Hushovd til å vinne sin syvende individuelle etappeseier i Tour de France.

Men først og fremst blir det et nytt «Cavendish mot resten».

PS: Første rytter er allerede ute av Tour’en: Quik Steps Jurgen Van De Walle.

Personvernpolicy