KONSERT: Lily Allen, Arena Scene, Roskilde Festival, Roskilde, Danmark – lørdag 4. juli 2009

Sjarmerer og imponerer

<span style="font-family: verdana; font-size: 11px; border-collapse: collapse; color: #333333" class="Apple-style-span">Lily Allen i aksjon på Arena scene på Roskildefestivalen lørdag kveld. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX</span>
Lily Allen i aksjon på Arena scene på Roskildefestivalen lørdag kveld. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

<pSom regel er det de største trekkplastrene som kommer mest i fokus på Roskilde-festivalen. Men før avslutningen søndag kveld er det unge Lily Allen som har havnet på manges lepper som «festivalens beste».</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROSKILDE (ABC Nyheter): Med to album og flere hitsingler bak seg er det kanskje galt å omtale den 24-årige London-jenta som nykommer, men i selskap med headlinere som Nick Cave, Pet Shop Boys og Oasis framstår hun likevel som en spennende representant for de nye oppkomlingene. Og den rollen taklet hun med bravur, da hun lørdag ettermiddag sjarmerte om lag 20.000 tilskuere i senk, med sin like sprudlende fengende som kraftfulle maktdemonstrasjon i Arena-teltet.

Riktignok var første delen av konserten noe nølende, som om Lily Allen både trengte å kjenne på seg selv og publikum før hun torde å slippe seg helt løs. Men da hun etter hvert gjorde det, fylte hennes fengende skapop hele teltet og omfavnet det gyngende og syngende folkehavet med et stort smil.

I en raffinert og litt utfordrende kortkort kjole, flørtet vevre Allen med publikum, samtidig som hun hele tida inntok rollen som den tøffe dama du ikke kødder med. Kombinasjonen gir henne en sjarmerende utstråling og autoritet som sammen med hennes ultrafengende skapop skaper en glad og positiv stemning både på og nedenfor scenekanten.

Repertoaret var ikke uventet sterkt preget av hennes hitsingler, slik som «The Fear», «Smile» og ikke minst en gnistrende «Fuck You» som ble møtt med kjærlige «fuck-fingre» og allsang av tilskuerne. Med en ekstatisk versjon av «Not Fair» satte hun punktum for et sett som kanskje var nokså forutsigbart, men som ikke desto mindre bare opplevdes som så riktig denne dagen.

Personvernpolicy