Lyn reddet uavgjort

Stabæks Christian Keller driver forbi Lyns Theodor Bjarnason under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Stabæks Christian Keller driver forbi Lyns Theodor Bjarnason under eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

<p18-årige Jo Inge Berget reddet ett poeng til kriserammede Lyn da han utlignet til 2-2 mot Stabæk på Ullevaal søndag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det var sterkt av oss å komme tilbake etter å ha fått to mål i fleisen i annen omgang. Selv om vi kun fikk ett poeng, var dette en positiv kamp. Det vi presterte i første omgang er noe av det beste så langt i år. Dessverre falt vi litt sammen etter pause, sa Lyn-trener Kent Bergersen til NTB.

Stabæk åpnet kampen best og la øyeblikkelig press på hjemmelaget fra første spark på ballen. Men Lyn skulle heve seg betraktelig utover i første omgang. Lyn ble etter hvert det førende laget og viste positive takter foran Stabæk-målet.

Trykket til hjemmelaget lønnet seg. I det 32. minutt kunne Davy Claude Angan styre inn 1-0 til Lyn, etter et brassespark av Paul Obiefule i retning mål. Oslo-laget holdt fortjent ledelsen til pause.

To Stabæk-mål på hodet

I annen omgang slo imidlertid bortelaget fra Bærum tilbake. Etter 53. minutter kom Stabæk til nettkjenning foran egne supportere. Japanske Daigo Kobayashi slo et presist innlegg fra høyrekanten, og Christian Keller headet kontant inn 1-1.

Etter utligningen var spillet jevnt, og begge lag slet med å komme til de store sjansene foran mål. Men i det 78. minutt sendte Daniel Nannskog bortelaget opp i 2-1 etter et nytt Stabæk-mål med hodet. Igjen var Kobayashi servitør med et ypperlig slått innlegg.

Til tross for at Lyn lå under, ga ikke hjemmelaget opp. Kun fire minutter etter Nannskogs scoring snek Jo Inge Berget seg forbi Stabæk-forsvaret og avsluttet uredd i mål. Dermed reddet 18-åringen ett poeng for Lyn.

– Synes synd på Lyn

Stabæk-trener Jönsson er delt i synet på uavgjortresultatet som trygget sjetteplassen laget hadde før oppgjøret.

– I første omgang var vi overraskende tamme og svake. Etter pausen fikk vi større aggressivitet i spillet som betalte seg med scoringer. Men vi burde ha kontrollert kampen ut da vi gikk opp i ledelsen, mener Jönsson og innrømmer at han synes litt synd på et presset Lyn-lag.

– De har hatt marginene mot seg i mange kamper. Lyn har masse potensial i laget og er ikke så dårlig som tabellen tilsier.

Fortsatt ligger Lyn ensom alene i tabellbunnen med tolv poeng, to poeng bak Bodø/Glimt. Lyn møter nettopp Glimt i neste seriekamp. Bergersen vet inderlig godt hvor viktig det blir med seier neste søndag.

– Det blir en skjebnekamp. Tar vi ikke tre poeng mot Glimt, blir det svært tungt for oss å komme tilbake. Men etter det vi viste i dag tror jeg vi vil klare det, slår Lyn-treneren fast. (©NTB)

Personvernpolicy