Bare uavgjort for Start

Strømsgodsets Mattias Andersson i kamp mot Starts spillere under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Strømsgodset på Sør Arena i Kristiansand søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

<pI et spennende og sjanserikt oppgjør endte det 2-2 mellom Start og Strømsgodset. Det bør Start være minst fornøyd med.</p

Til tross for at Start lå under to ganger, var hjemmelaget nærmest seieren.

– Det var sterkt av oss å komme tilbake to ganger, sa Start-trener Knut Tørum, som likevel ikke la skjul på at han mener sørlendingene burde vunnet.

Strømsgodset-trener Ronny Deila ergret seg over at hans menn ikke klarte å holde på ledelsen.

– Det er irriterende, men når vi spiller slik vi gjorde i denne kampen fortjener vi heller ikke bedre, innrømmet han.

Tabbemål

Strømsgodset tok ledelsen etter 19 minutter da Knut Henry Haraldsen dummet seg ut som bakerste mann i midtforsvaret, og serverte Mattias Andersson ballen. Andersson så at Kenneth Høie i Start-målet sto langt ute, og han sendte en følsom lobb fra 25 meter over Høie og i mål. Godt gjort av svensken.

Start våknet etter scoringen, og etter drøye halvtimen fikk hjemmelaget hull på byllen.

Bernt Hulsker oppfattet at Geir Ludvig Fevang kom bakfra på løp og vippet ballen inn bak Strømsgodsets backrekke. Fevang rundet Lars Ivar Moldskred og satte ballen i mål. Det var hans sjette fulltreffer for sesongen. 1-1 sto seg til pause.

Storflor-tunnel

Snaue kvarteret ut i annen omgang kom en kontring regissert av Øyvind Storflor. Han rev seg løs på venstre side, skar inn i Starts boks og skjøt fra nærmest død vinkel han mellom beina på Høie. Ikke patent av Starts sisteskanse.

Seks minutter senere fikk omsider Espen Børufsen treff. Etter fint forarbeid av Owello tok han sats og fyrte løs.

Start presset voldsomt etter utligningen, men flere mål ble det ikke.

Dermed ble det poengdeling i Kristiansand. (©NTB)