– Gir bort fire mål

Hjemmelagets Anders Konradsen (foran) i duell med Mattias Moström under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX
Hjemmelagets Anders Konradsen (foran) i duell med Mattias Moström under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX

<pKåre Ingebrigtsen var ikke nådig i kritikken av Glimts forsvarsspill mot Molde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire baklengsmål, og 2-4 på eget kunstgress, var langt fra det Ingebrigtsen hadde håpet på før kampen.

– Vi gjør det altfor enkelt for Molde. Når vi gir bort fire så enkle mål, blir det vanskelig å vinne, påpeker Bodø/Glimts trener.

Etter en fin åpning var det fortjent at vertene gikk opp i ledelsen ved Thiago Martins, men hjemmelaget klarte ikke å følge opp det gode spillet. Glimt trakk seg mer og mer tilbake på banen og lot Molde dominere.

Gjestene kom etter hvert til svært mange sjanser, og kunne fort scoret flere enn de fire målene de maktet å sette bak Glimt-keeper Pavel Londak, som for øvrig ble kåret til banens bestemann på Aspmyra.

Den senegalesiske spissduoen Pape Pate Diouf og Mame Biram Diouf sørget for 2-1-ledelse til Molde, før Anders Konradsen utlignet fire minutter før pause. Etter hvilen ble det mye spill mot Glimts mål, og gultrøyene forsøkte seg mest med langpasninger mot Martins. Det fungerte ikke spesielt godt.

– Molde får akkurat de mulighetene de hadde håpet å få når vi gang på gang gir bort ballen på vei framover på banen, sier en oppgitt Ingebrigtsen.

– Unødvendig spennende

Bortelagets trener Kjell Jonevret koste seg på Aspmyra, og var selvsagt fornøyd med tre nye poeng på bortebane.

– Det var en trivelig kamp med mange mål og mange sjanser, selv om jeg synes vi gjorde det unødvendig spennende, sier svensken.

– Men vi scoret fire mål, og da må vi jo også vinne kampen.

Scoringer av Magne Hoseth og innbytter Rune Ertsås etter hvilen sikret en grei borteseier, og Molde trygget sølvplassen på tabellen.

Magne Hoseth føler Glimt var litt heldige som fikk gå til pause på stillingen 2-2, men mener det beste laget vant til slutt.

– Det var en jevn førsteomgang, selv om jeg synes det var litt urettferdig at vi ikke ledet. Etter pausen var vi hakket hvassere, og vi fortjente seieren, sier Hoseth. (©NTB)

Personvernpolicy