Enorm interesse for Jacksons begravelse

Staples Centre i Los Angeles gjøres klar for gigantbegravelsen til Michael Jackson. Det er stor konkurranse om de få plassene. Foto: AFP
Staples Centre i Los Angeles gjøres klar for gigantbegravelsen til Michael Jackson. Det er stor konkurranse om de få plassene. Foto: AFP

<pEn halv million knives om fattige 17.500 billetter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Over en halv million fans fra hele verden har søkt om de 17.500 billettene som er lagt ut på nettet til Michael Jacksons begravelse. Loddtrekning skal avgjøre hvem som får billettene.

Arrangørene av begravelsen har kunngjort at alle billettene skal være gratis, og at de skal fordeles gjennom et internettlotteri. De ber også om at Jackson-fans som ikke får tak i billett til hendelsen, holder seg unna Los Angeles.

– Hvis du ikke har billett, vil du ikke bare bli nektet adgang til disse arrangementsstedene, men til hele området, sa Los Angeles-politiets sjef Earl Paysinger fredag.

Popkongen Michael Jackson døde overraskende 25. juni, og han skal begraves kommende tirsdag under en seremoni i Staples Center i Los Angeles.

I forbindelse med begravelsen vil et større område rundt arenaen bli sperret av for alle andre enn billettinnehavere, journalister og folk som bor i området.

Skuffede fans

De som vil være med i loddtrekningen om billetter til arrangementet, må registrere seg på hjemmesiden til Staples Center. Og loddtrekningen er bare åpen for folk som bor i USA, noe som garantert vil skuffe de mange tilhengerne som allerede venter utenfor arenaen. Mange av dem har reist svært langt for å hedre sitt idol.

– Åh nei, mener du det er nytteløst å vente her? Jeg elsker virkelig Michael Jackson, sier Chi Sato fra Japans hovedstad Tokyo.

Det er foreløpig ikke kjent hvor Jackson vil bli stedt til hvile, eller hva tirsdagens minneseremoni vil inneholde.

Server brøt sammen

I løpet av de første to timene etter kunngjøringen om de 17.500 billettene til minneseremonien var det 500 millioner treff på nettstedet til arrangøren. I løpet av minutter etter at billettene var lagt ut, krasjet serveren.

Arrangørene advarte om at nye avbrudd er sannsynlig etter hvert som fansen logger seg på før siste frist lørdag ettermiddag Los Angeles-tid (klokka 3 søndag).

Myndighetene i byen forbereder seg på enorme menneskemasser. Store deler av sentrum blir sperret av når begravelsen begynner klokka 10 om morgenen, og 1.400 politimenn er bedt om å melde seg frivillig til tjeneste mandag og tirsdag. (©NTB)

Personvernpolicy