Grand Prix til Fornebu

<p>Her på Fornebu Arena skal Grand Prix arrangeres. (Foto: Lars Jarle Mæhlum and Ole Marius Fjalsett, Stabæk Media)  </p>
Her på Fornebu Arena skal Grand Prix arrangeres. (Foto: Lars Jarle Mæhlum and Ole Marius Fjalsett, Stabæk Media)

<pFornebu Arena trakk det lengste strået i kampen om Melodi Grand Prix-festen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): I dag signerte NRK intensjonsavtalen om at neste års internasjonale Eurovision Song Contest- finaler vil bli avholdt på Fornebu Arena i Bærum.

Det har tidligere vært kjent at arrangementet skulle holdes i Oslo-området, men først i dag ble det klart at en internasjonal finale, to seminfinaler og en rekke med prøver, pressekonferanser og andre aktiviteter vil finne sted på Fornebu i mai 2010.

- Dette er et stort og viktig arrangement og NRK ser frem til et godt og konstruktivt samarbeid med Telenor Arena, sier kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas i en pressemelding.

Styreformann Stabæk Holding Diderik Schnitler er ikke uventet begeistret over avgjørelsen.

- Vi er utrolig ydmyke, glade og mest av alt veldig stolte av det vi har fått til på de fem månedene siden vi flyttet inn i Telenor Arena, sier han i en uttalelse på arenaens hjemmesider.

Rådmannen i Bærum kommune, Marit Langfeldt Ege forteller at det er høy stemning på kontoret i dag.

- Vi synes dette er fantastisk hyggelig. Vi får en unik mulighet til å vise fram vår flotte kommune og det tenker vi å gjøre. Oslo Kommune vil selvsagt også være sentrale, men arrangementet er faktisk i vår kommune, sier hun til ABC Nyheter.

Bærum kommune har ikke lagt planer for hva de må gjøre i forhold til folkefesten.

- Vi fikk vite dette akkurat nå, har vi ikke begynte å planlegge. Vi som kommune må selvsagt bidra for å legge forholdene til rette i forhold til praktiske ting som parkering, fremkommelighet og sikkerhet slik at det hele blir forsvarlig.

Har plass til 23 000

Fornebu Arena åpnet i februar 2009, og er Nord-Europas største innendørs stadion. Arenaen kan huse inntil 23 000 mennesker ved konserter og 15 000 publikummere ved fotballkamper. Ved siden av å arrangere fotballkamper, har arenaen blant annet blitt brukt til konserter med AC/DC og Tina Turner.

Prosjektleder Hasse Lindmo er fornøyd med valget. (Foto: Scanpix)Prosjektleder Hasse Lindmo er fornøyd med valget. (Foto: Scanpix)

- Vi har landet på en veldig bra løsning. Fornebu Arena er et bygg for de store anledninger, og når er anledningen her. Vi har fått på plass noen gode rammevilkår for produksjonen der, sier Hasse Lindmo, prosjektleder for TV-sendingene fra NRK.

- Faktorer som størrelse, tilgang på masse uteareal, og øvrige produksjonsfasciliteter har vært viktige i avklaringen. Det er godt å ta sommerferie vel vitende om at vi har et godt utgangspunkt for det videre arbeidet, sier Lindmo.

Musikkjournalist i ABC Nyheter, Paul A. Nordal, mener NRK har tatt et godt valg.

- Måten hallen er konstruert på gir den god akustikk og arenaen er derfor bedre rustet for en slik type arrangement enn Oslo Spektrum. Ikke minst er kapasiteten større noe som gjør valget av Telenor Arena fornuftig, sier han.

Nordal var blant annet til stede da AC/DC spilte på Fornebu 18. februar.

- Lyden var ikke optimal, men bedre enn jeg noen gang har opplevd i Oslo Spektrum, sier han.

Stort arrangement

Eurovision Song Contest er et av verdens største tv-arrangementer. Årets finale i Moskva ble fulgt av 123 millioner tv-seere verden over. Rundt 45 delegasjoner fra forskjellige Europeiske land og minimum 2000 akkrediterte pressefolk antas dermed å være på plass i Norge og på Fornebu Arena fra og med midten av mai neste år.

Personvernpolicy