Bahia (14) gjenforent med sin far

SAMMEN IGJEN: Kassim Bakari møter datteren for første gang siden ulykken. (Foto: Scanpix)
SAMMEN IGJEN: Kassim Bakari møter datteren for første gang siden ulykken. (Foto: Scanpix)

<pDen eneste overlevende fra Airbus-ulykken er tilbake i Paris der hun igjen møtte sin far. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Mirakeljenta Bahia Bakari (14) ankom torsdag morgen der hennes far, Kassim Bakari, ventet på henne på flyplassen. Dette melder Reuters.

Bakari er så langt den eneste overlevende som er funnet etter den tragiske ulykken utenfor Komorene tirsdag. Faren har fortalt media at Bahia ikke er særlig god til å svømme, men reddet livet da hun fant en vrakdel fra flyet å holde seg fast i.

- Jeg er delt mellom lettelse og sorg. Jeg er glad for å se datteren min igjen, men hennes mor kommer ikke tilbake, fortalte Kassim Bakari til reportere ikke lenge etter at han truffet datteren.

Reportere på flyplassen meldte om at Bahia virket groggy og at hun ikke snakket mye da hun ankom landet. En ambulanse ventet hvor flyet parkerte og Bakari ble umiddelbart fraktet til sykehus.

Bakari ble flydd fra Komorene til Paris med et jetfly som tilhører franske myndigheter.

Skannes for innvendige skader

Bahia Bakari kom fra ulykken med noen blåmerker, kutt og et brudd i kragebenet og omtales nå som mirakeljenta av pressen verden over. Og det var faren som krevde å få jenta hjem til Frankrike snarest mulig.

- Jenta begynte å få tilbake humøret og hennes fysiske tilstand var tilfredsstillende, konkluderer legen Jean Youssef, som legger til at sykehuset jenta var på i Moroni i Komorene ikke hadde tilstrekkelig utstyr for å skanne kroppen for innvendige skader.

Bahia Bakari er den eldste av fire søsken og det var kun hun og moren som satt på det skjebnesvangre flyet til Komorene. Resten av søskene var igjen i Paris med faren.

Svart boks ikke funnet likevel

Ingen av de 152 andre passasjerene og besetningsmedlemmene er funnet etter et Yemenia Airbus A310 krasjet i Indiahavet tirsdag morgen. Både franske og amerikanske militærfly leter på ulykkesstedet, men det er ventet at flyet kan befinne seg på 500 meters dyp.

- Det ser ut til at likene befinner seg inne i flyet. Det er gått to dager siden vi har funnet omkomne, store vrakdeler eller kofferter i vannet, melder en av personene på katastrofesenteret, Ibrahim Abdourazak.

Onsdag ble det meldt om at en av de svarte boksene på flyet var funnet. Dette stemmer ikke, ifølge franske myndigheter.

- Signalene som ble plukket opp stammet fra nødsignalet til flyet og ikke den svarte boksen, uttalte en talsperson for Forsvarsdepartementet.

Personvernpolicy