Lillestrøm bort fra kvalikplassen

Lillestrøm bort fra kvalikplassen
Lillestrøm bort fra kvalikplassen

<pAmpert på Åråsen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lillestrøm tok seg bort fra kvalifiseringsplassen i toppserien ved å slå Start 3-2 i en glovarm forestilling på Åråsen.

Kampen endte i amper stemning og utvisning av Starts midtstopper Bård Borgersen i sluttminuttene.

Lillestrøm var ikke til å kjenne igjen fra den bedrøvelige forestillingen mot Molde for en uke siden og spilte sesongens mest underholdende fotball foran begeistrede fans.

«Småtassene» Bjørn Helge Riise og Magnus Myklebust skapte stor forvirring i Start-forsvaret før pause. De to fikk også æren av å score hvert sitt mål med et par minutters mellomrom i annen omgang.

Arild Sundgot scoret Lillestrøms første mål i det 27. minutt på straffespark etter at Riise, på vei på utover i straffefeltet, ble felt av Petter Bruer Hansen.

Mads Stokkelien reduserte til 2-1 for gjestene bare fire minutter etter at Riise hadde laget 2-0, men ikke fullt ett minutt senere la Magnus Myklebust på til 3-1 på en god pasning fra Riise. Bernt Hulsker reduserte til 3-2 i det 82. minutt.

Tanna brakk

Hulsker fikk hjemmepublikum mot seg da han traff klokkerent med albuen i munnen til Håvard Nordtveit slik at den ene fortanna brakk tvers av.

– Et rent uhell, sa Hulsker, og Nordtveit samtykket i at han ikke trodde Start-spissen gjorde det med vilje.

Henning Berg var strålende fornøyd med tre poeng og ikke minst at laget hans hevet seg betraktelig fra kampen mot Molde.

Lillestrøm rykket to plasser opp og kom bort fra den umiddelbare faresonen. Klubben begynner også å få tilbake en rekke skadde spillere.

Starts trener Knut Tørum mente at Start hadde vært fullt på høyde med Lillestrøm i perioder, men tapte for mange dueller og sløste bort gode sjanser.

Riises beste

Kampens store spiller, Bjørn Helge Riise, var mer opptatt av at klubben hadde tatt tre poeng enn at han nå fikk vist seg fram skikkelig for første gang på lenge.

– Min beste kamp i år og i fjor, gliste den skadeforfulgte spilleren, som var involvert i alle tre LSK-målene.

Han har ikke lagt skjul på at han ønsker seg til utlandet, og Henning Berg mener at han har kvaliteter som også kan skaffe ham en karriere i Premier League. (©NTB)

Personvernpolicy