Klaxons klare for Oslo

Jamie Reynolds, nummer tre fra venstre, forteller at Klaxons er glade for at de endelig får spille i Oslo.
Jamie Reynolds, nummer tre fra venstre, forteller at Klaxons er glade for at de endelig får spille i Oslo.

<pNu Rave-pionérene i Klaxons er endelig klare for hovedstaden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trives på turné, og elsker å spille på festivaler.Trives på turné, og elsker å spille på festivaler.

OSLO (ABC Nyheter): - Da vi var i Norge sist regnet det så mye at vi trodde vi aldri skulle bli tørre igjen, forteller Jamie Reynolds, frontmann i Klaxons, til ABC Nyheter. Det er rett før de skal på scenen på Kontraskjæret for å spille under Oslo Live.

Norske værkontraster

Han sikter til bandets aller første norgesbesøk og da de spilte på den regntunge åpningsdagen under den aller første Hovefestivalen i 2007.

- Jeg husker vi skulle se Queens Of The Stone Age som spilte etter oss, og at det regnet mer enn jeg noen gang har opplevd, mimrer han og tilføyer at han likevel syntes at Hove var en flott festival å spille på.

- Nå er det så varmt her at det er like før jeg renner bort, stønner den svette vokalisten, og sikter til hetebølgen som herjer hovedstaden.

Da Klaxons debuterte med albumet «Myths Of The Near Future » i 2007, sto bandet i bresjen for den nye britiske bølgen Nu Rave, som herjet øyriket i vest for et par år tilbake. Og som stemplet langt flere band enn Klaxons.

- Det der med Nu Rave var bare noe kødd jeg fant på, ler han. - Jeg hadde jo ingen anelse om at det så til de grader skulle bli blåst opp i media og bli det det ble. De andre i bandet ble først sinte fordi de mente det var et dumt påfunn, men spøken har moret oss godt i ettertid. Jeg vet ikke om jeg liker det så godt, sånn egentlig, men jeg klarer ikke la være å synes det fremdeles er morsomt.

De to årene som har gått siden London-bandet slapp sin første og foreløpig eneste plate, har vært en lang opptur for bandet. Før platen ble sluppet turnerte de Europa rundt, noe de fortsatte med etter at albumet var ute, og fikk anledning til å oppleve så mange plasser at de føler seg privilegerte.

Tok av etter hypen

Trodde Norge var et kladt land, men smelter nesten bort i varmen.Trodde Norge var et kladt land, men smelter nesten bort i varmen.

Etter at platen ble en suksess i hjemlandet, tok det helt av da de i november samme år vant den prestisjetunge Mercury-prisen for utgivelsen.

- Den prisen gjorde sitt til at navnet vårt ble ekstra godt kjent, men egentlig så markerer den bare slutten på arbeidet med den platen. Nå ser vi bare fremover, og i september i studio for å spille inn et nytt album, forteller han entusiastisk.

- I kveld kommer vi til å spille gamle og forhåpentligvis litt kjente låter for Oslo-publikummet, men vi ønsker samtidig å gi noen smakebiter av det som kommer.

Klaxons skulle ha spilt i Oslo for et par år siden, men måte avlyse på grunn av sykdom.

- Hva var det som egentlig skjedde?, spør han bandkollega James Righton.

- Jeg husker at vi plutselig måtte avlyse på grunn av sykdom, og syntes det var leit fordi vi virkelig vill spille her. Det har vi alltid hatt lyst til, svarer James.

- Unnskyld, Oslo! Vi mente det ikke. Vi håper vi kan gjøre det godt igjen i kveld, tilføyer Jamie.

Ellers gleder Klaxons seg til å gå på scenen, men håper at temeraturen synker noe før de skal på klokken 20.

- Vi trodde at Norge var et kaldt land, vi, men dette er jo som å være i tropene, fortsetter han.

Spiller neppe Jackson

Klaxons kommer neppe til å spille noen Michael Jackson-låter under kveldens sett, men innrømmer at de ikke er helt upåvirket av superstjernens dødsfall i forrige uke.

- Budskapet om hans død kom som et sjokk, men jeg synes likevel at det er vanskelig å vise veldig sterke følelser for Michael Jackson. Jeg mener; han var jo mitt store idol da jeg var liten, men alt som skjedde med ham opp gjennom årene er bare trist. Han rørte virkelig mange mennesker, men jeg synes at historien om Michael Jackson mest av alt er tragisk.

Personvernpolicy