Jacksons økonomi skal granskes

Jacksons økonomi skal granskes
Jacksons økonomi skal granskes

<pSuperstjernen kanskje ikke blakk likevel?</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jackson tjener penger som gress – etter sin død. I løpet av de få dagene siden hans bortgang er det solgt 415.000 Jacko-album bare i USA.

Den 50 år gamle superstjernen etterlot seg en gjeld på opptil 500 millioner dollar, eller vel tre milliarder kroner. Men han eide verdier som trolig overstiger dette beløpet, og som kan være dobbelt så store som gjelden, skriver finansavisen Wall Street Journal.

Dette skyldes Jacksons største økonomiske genistrek: I 1995 overtok han sammen med plateselskapet Sony rettighetene til en katalog av sanger som omfatter 251 av The Beatles’ sanger. Verdien av disse og hans egne sanger anslås til opp til én milliard dollar.

Advokatmat

– Det store spørsmålet er om verdien av Beatles-sangene og andre deler av boet vil oppveie gjelden, het det på Wall Street Journals nettsider onsdag.

– Letingen etter svaret vil gi snesvis av jurister levebrød for resten av livet, spådde avisen.

Wall Street Journals britiske kollega Financial Times deler vurderingen av dødsboet.

– En brå vekst i interessen for Michael Jackson får hans medarbeidere til å revurdere spådommer om at gjelden hans kunne komme til å svelge verdiene i boet, skriver London-avisen.

Financial Times påpeker at nettbutikken Amazon.com solgte like mange Michael Jackson-album i løpet av de 24 timene etter hans død, som på de foregående 11 årene. Hos HMV-kjeden av platebutikker lå salget av Jacko-skiver 80 ganger høyere enn vanlig.

Elvis

Slikt har skjedd før, for eksempel da rockekongen Elvis Presley døde i 1977 eller da det tidligere Beatles-medlemmet John Lennon ble skutt og drept i 1980. Men veksten i salget av Elvis- og Lennon/Beatles-plater var ikke tilnærmelsesvis like stor, fastslår Financial Times.

Mange Michael Jackson-fans finner det nok noe smakløst at pengespørsmål får så stor oppmerksomhet, allerede før han er begravet. Han skal ligge på paradeseng på luksusranchen Neverland inntil begravelsen finner sted.

Når og hvor han skal begraves, er fortsatt ikke på det rene. Michael Jackson etterlot seg ifølge amerikanske medier et sju år gammelt testamente da han døde torsdag i forrige uke, av årsaker som ennå ikke er offentlig fastslått. (©NTB)

Personvernpolicy