- Står bra til med Bahia (14) fysisk

Så langt er det kun Bahia (14) som er funnet i live etter flykrasjet i Indiahavet. Pappa Kassim Bakari har fått snakket med jenta. Foto: Reuters.
Så langt er det kun Bahia (14) som er funnet i live etter flykrasjet i Indiahavet. Pappa Kassim Bakari har fått snakket med jenta. Foto: Reuters.

<pFranske myndigheter sier det står bra fysisk til med den 14 år gamle jenta som overlevde Airbus-styrten. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Jenta (14) som så langt er den eneste overlevende fra flykatastrofen utenfor Komorene tirsdag, skal være ved god fysisk helse.

- Fysisk har hun det bra. Hun holdt seg fast til en vrakrest fra flyet, bekrefter den franske samarbeidsministeren Alain Joyandet overfor nyhetsbyrået AFP.

Jenta kunne nesten ikke svømme, men oppholdt seg i vannet i 12 timer før hun ble funnet. En reporter i Associated Press har sett jenta på sykehuset og kan fortelle at Bahia har blåmerker i ansiktet og en bandasje på albuen.

Svømmeopplysningene kommer fra faren, Kassim Bakari, som onsdag uttalte seg til fransk radio. Bahia Bakari reiste sammen med sin mor da flyet med 153 mennesker om bord styrtet i havet da det skulle lande på flyplassen i Moroni tirsdag morgen.

Har snakket med datteren

Faren har snakket med mirakeljenta på telefon.

- Hun kunne ikke føle noe og befant seg plutselig i vannet. Hun hørte folk snakke rundt henne, men hun kunne ikke se noe i mørket. Hun er en veldig skvetten jente, jeg trodde aldri hun skulle klare å unnslippe på den måten, uttalte Bakari til franske RTL ifølge AP.

Franske myndigheter vil nå evakuere jenta.

- Frankrike ønsker å evakuere den unge jenta og se hvordan vi kan hjelpe hennes far som vil reise til Komorene for å finne konas kropp, sier Joyandet.

Yemenia-ulykken fant sted da flyet var på vei fra Sanaa i Jemen til Moroni på Komorene.

Ingen flere i live

Tirsdag meldte flere medier at det muligens var funnet en til overlevende. Dette stemmer ikke.

- Det er ingen flere overlevende, erklærer Frankrikes samarbeidsminister Alain Joyandet.

Oppdatert: Jentas navn er endret fra Baya til Bahia. ABC Nyheter beklager feilen.

Personvernpolicy