Alle skal se operaen

<strong>TURISTATTRAKSJON:</strong> Operaen er blitt Norges fremste turistattraksjon. Foto: Erik Berg/Operaen
TURISTATTRAKSJON: Operaen er blitt Norges fremste turistattraksjon. Foto: Erik Berg/Operaen

<p Mens Holmenkollen er under ombygging, hopper Operaen forbi og inntar plassen som Norges mest besøkte turistattraksjon.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anslagsvis 1,3 millioner personer besøkte det nye operahuset i Bjørvika i Oslo det første året etter åpningen. Minst like mange stikker innom i løpet av dette året, sier informasjonskonsulent Lene Jacobsen til Dagsavisen.

Ifølge Oslos turistsjef Tor E. Sannerud er det dessuten en sannhet med modifikasjoner at Holmenkollen er/har vært Norges mest besøkte turistattraksjon.

– Den har ligget som nummer en og nummer to. Vigelandsparken har ingen tellinger, men anslag tilsier 1 million besøkende, mens Holmenkollen har hatt om lag 800.000, så vidt jeg husker, sier han.

Turistsjefen legger til at Operaen nok ville hatt like mange besøkende, selv om Holmenkollen ikke hadde vært under ombygging, og det mener han er bare bra, fordi «Operaen er en tilleggsdimensjon til Oslos besøkende».

Og hva så med et fossil ved navn «Ida» ved Naturhistorisk museum på Tøyen?

– Naturhistorisk museum er blant de ti mest besøkte attraksjonene i Oslo, og vil nok få et oppsving nå, mener Sannerud. (©NTB)

Personvernpolicy