Tanya Tucker: «My Turn» (Saguaro/Bonnier Amigo)

Gir klassikere nytt liv

Gir klassikere nytt liv
Gir klassikere nytt liv

<p«Tanya» er good news. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Det finnes visse likheter mellom karrierene til Michael Jackson og Tanya Tucker. Begge ble født i 1958 og begge fikk sine første fremganger veldig tidlig i sine karrierer. Tucker sang profesjonelt i Las Vegas da hun knapt var ti år gammel, og hun fikk sitt gjennombrudd med hit'en «Delta Dawn» i 1972, da hun bare var tretten år gammel.

Tucker var med andre ord barnestjerne, og i likhet med Jackson er hun en av veldig få som har lykkes med å strekke en slik tidlig karriere også inn i voksenlivet.

«Outlaw»-bevegelsen

Det hører også med til historien at Tucker har levd et liv som fra tid til annen har pådratt seg oppmerksomhet av andre grunner enn rent musikalske.

Faktum er at Tucker har vært en av svært få kvinnelige countryartister med en troverdig tilknytning til «Outlaw»-bevegelsen som ble startet av Willie Nelson og Waylon Jennings omtrent da Tanya traff radiostasjonene med «Delta Dawn». I likhet med Nelson og Jennings er Tucker også texaner.

Det er syv år siden Tanya Tucker sist var aktuell på platemarkedet, med albumet «Tanya». I det hele tatt har plateaktiviteten hennes vært vesentlig mer begrenset de siste par tiårene, og således er det defintivt good news også for Tuckers mange norske fans at hun nå slipper nytt album.

Tucker har fått med seg gitaristen/ produsenten Pete Anderson, tidligere hovedmann i virksomheten til Dwight Yoakam, til både å arrangere og produsere de tolv velvalgte coversangene som utgjør «My Turn». Det innebærer at sangene, som gjennomgående har solid standing i countryhistorien, har fått en smakfull presentasjon som både ivaretar deres egenart og tilfører de detaljerte finessene som preget Yoakams storselgende plater.

Nytt liv til countryklassikere

Tucker og Anderson gir sprudlende nytt liv til countryklassikere som «Love’s Gonna Live Here» (Buck Owens), «Lovesick Blues» (Hank Williams), «Is Anybody Going To San Antone?» (Charlie Pride), «I Love You A Thousand Ways» (Lefty Frizell), «Oh Lonesome Me» (Don Gibson), «Walk Through This World With Me» (George Jones) og «Ramblin' Fever» (Merle Haggard).

På fem av sangene får Tucker hjelp av Jim Lauderdale (som låter veldig likt Buck Owens på «Love's Gonne Live Here»), bluegrassbandet The Grascals, trekkspillstørrelsene Flaco Jimenez og Jo-El Sonnier og bluegrassstjerna Rhonda Vincent.

Jimenez trekkspill bidrar til å gjøre «Is Anybody Goin' To San Antone» like mye til en hommage til Doug Sahm (som også har laget en formidabel versjon av sangen) som til Pride. «Oh Lonesome Me» er også en showcase for Andersons forrykende Fender Telecasterspill, det er åpenbart at Anderson holder fingrene i form.

«My Turn» er Tanya Tuckers hyllest til noen av de aller største, mannlige countryartistene og samtidig et løft på hatten til Tanyas far, Beau Tucker, hardcore countryfan og hennes aller første supporter.

Personvernpolicy