- Ha mer sex

MER SEX: Ny studie viser at mer sex kan gi forbedret sædkvalitet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
MER SEX: Ny studie viser at mer sex kan gi forbedret sædkvalitet. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pMenn som sliter med sædkvaliteten kan øke sjansene for å lykkes med en unnfangelse dersom de har sex oftere, ifølge australsk studie. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Ufrivillig barnløshet

Dette er de vanligste årsakene til ufrivillig barnløshet.

- Manglende eller uregelmessig eggløsning
- Skadete eggledere
- Endometriose
- Redusert sædkvalitet
- Hos ti prosent av parene finner man ikke årsaken
Forskning har vist at høyt forbruk av tobakk og alkohol kan føre til fertilitetsproblemer. For lav eller høy kroppsvektindeks (vekten i forhold til høyden) kan også virke inn.

Kvinnens fruktbarhet avtar med alderen. I dag er det mange som venter med å stifte familie til de er godt oppe i 30-årene.

Kilde: Helsenett

(ABC Nyheter): At mer sex gir større sjanse for å unnfange er kanskje ikke så overraskende, men australske forskere har nå i en studie vist at sædkvaliteten faktisk økte hos menn dersom de hadde sex ofte, melder nyhetsbyrået AP.

Studien omfattet 118 australske menn med dårlig sædkvalitet, og det viste seg at dersom de hadde sex hver dag i en uke, så ble sædkvaliteten deres betydelig forbedret.

Hos åtte av ti deltagere så man 12 prosent mindre DNA-ødeleggelser i deltagernes sæd.

Tidligere studier har linket bedre sædkvalitet med økt sjanse for å unnfange. Sædkvaliteten kan også økes ved å legge om kostholdet, slutte å røyke og drikke mindre alkohol.

- Yngre menn begeistret

Ekspertene tror nå at sex kan bidra til bedre sædkvalitet fordi kroppen får kvittet seg med sæd, og hvis sæden er i kroppen for lenge så er det større sjanse for at den blir skadet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange fertilitetseksperter anbefaler i dag at mannen unngår å ha sex før partneren deres har IVF-behandling.

Doktor David Greening, som jobber ved en privat fertilitetsklinikk i Sydney, og som er en av legene bak studien, sier at han nå har begynt å anbefale mer sex i stedet:

- Noen av de eldre mennene blir litt bekymret, men de yngre mennene virker fornøyde med forslaget, sier Greening ifølge AP.

- Spennende

Forskerne analyserer nå data for å bekrefte eller avkrefte om flere av partnerne til mennene som deltok i studien har blitt gravide, som en følge av den økte sædkvaliteten.

- Spennende studie, men ikke hele løsningen, mener Bill Ledger som er professor i obstetrikk og gynekologi ved University of Sheffield.

- Å se på sæd-DNA er bare en del av puslespillet. Kanskje dette får en effekt på svangerskapsraten, men vi trenger flere studier, sier han ifølge AP.