Bergensbanen åpnet igjen

<pFeil på strømanlegget ga halvannen times stans i togtrafikken ved Bergen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): NSB fikk 14.45 melding fra Jernbaneverket om gressbrann inntil togsporet mellom Voss og Stanghelle. Det førte til at et tog ble stående på Dalen stasjon, og at togene mellom Voss og Bergen måtte stoppes.

NSB har i stedet kjørt alternativ transport på strekningen. Den måtte likevel forholde seg til at E16 måtte dirigeres manuelt ved Stanghelle. Først halvannen time senere, klokka 16.10 var trafikken i gang igjen.

Ingen røyk uten ild

Det som ble meldt å være en gressbrann viste seg å være noe helt annet. På stedet var det ikke brann, men derimot en kjøreledning som var falt ned, årsak uviss. Hos Jernbaneverket utløste det en hektisk aktivitet.

En vedlikeholdsvogn ble sendt ut for å fikse feilen, mens administrasjonen ba til høyere makter om at problemet lot seg løse.

Da trafikken ble åpnet igjen var det bare tre lokaltog som var påvirket, mens

Oslotoget kom seg avgårde noe forsinket. Ingen katastrofe for pendler-Bergen, men ifølge NSB er det ikke spesielt moro for dem det gjelder.

- Det blir jo forsinkelser for folk, så jeg vil ikke betegne dette som smertefritt, men nå kan iallfall folk komme seg videre, sier informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB til ABC Nyheter.

Personvernpolicy