Kommet for å bli

Kommet for å bli
Kommet for å bli

<pI dag sørger Oslo Live for musikkfest i hovedstaden for andre gang.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): I dag braker det løs. Festivalen som spontant ble sparket i gang etter at Quart i fjor sommer plutselig måtte legge inn årene, er inne i sitt andre år.

- Vi er kommet for å bli, sier festivalsjef Magnus Ulvik til ABC Nyheter.


Se video øverts i saken.

Landets billigste

I år toppes programmet på det som kan kalles Norges billigste festival med dagspass til under hundrelappen av storheter som Echo And The Bunnymen, Klaxons, Santigold, 2ManyDJ's og Opeth. Litt for enhver smak med andre ord.

- Torsdagen med Echo And The Bunnymen og deLillos selger best, men vi merker også stor interesse for Klaxons og 2ManyDJ's. Santigold er løftet opp av Lydverket, mens metalfolket får sitt med Opeth, sier Ulvik, som trekker frem 2ManyDJ's som det navnet han ser mest frem til å få med seg.

- Zero dollar is the new wave of business!, er forklaringen på hvordan Oslo Live kan invitere til musikkfest midt i byen til en pris andre festivaler bare kan drømme om.

Festivalområdet er lagt til Kontraskjæret like ved Akershus Festning og har en daglig kapasitet på 8.000 publikummere innenfor portene. Det er like mange mennesker som daglig var innom portene under Norwegian Wood tidligere i sommer. I hvert fall de dagene det var utsolgt.

- Men vi selger jevnt og trutt billetter til alle dagene, og vi regner med at det vil bli fullt.

Ville ikke misse artistene

I fjor dukket Oslo Live opp fra intet, tilsynelatende på et øyeblikk. Bakmennene på festivalen mente at Quart hadde booket for gode navn til at ingen skulle få se dem, og bestemte seg lynkjapt for å forsøke å få noen av artistene til Oslo i stedet for til Kristiansand da det ble kjent at Quartfestivalen hadde gått konkurs.

- Vi kjøpte ikke fra konkursboet, men tok i stedet kontakt med artistenes management, så vi booket egentlig på en helt vanlig måte, understreker Ulvik, som begrunner det hele med at han er lidenskapelig opptatt av musikk.

- De hadde rett og slett en del artister på programmet sitt som vi virkelig hadde lyst til å se, og det hadde vært synd om ingen fikk sett dem fordi Quart forsvant.

Magnus Ulvik, som til hverdags jobber som produsent for Rikskonsertene, stablet festivalen på beina sammen med makker Gaute H. Westhassel, og de er begge klare for at Oslo Live skal bli et fast innslag i sommer-Oslo.

- Jobben min er å være oppdatert på musikk, og Rikskonsertene ser verdien i at jeg er involvert i dette.

Fikk fødselshjelp fra ordføreren

- Ordfører Fabian Stang bidro i fjor med fødselspenger til festivalen, og i år vil han gi oss en dåpsgave i tillegg, forteller Ulvik om hvordan de klarer å gjør den unge festivalen levedyktig i konkurransen med andre festivaler.

- Fristen for å søke om offentlige midler til å drive festival i år gikk ut før vi startet opp i fjor, så foreløpig har vi ikke fått så mye. Men vi regner med at søknaden vår blir innvilget. Men det er jo ikke bare billettinntekter som gir inntekter, forteller han mens han viser oss baren, som vil sørge for at regnskapet går rundt.

- Vi forsøker å gjøre dette så billig som mulig, og har fått mye hjelp fra andre festivaler i byen. Både Norwegian Wood og Øya har bidratt på mange områder. Vi har for eksempel fått låne utstyr av dem og de har gitt oss mange gode råd. De er proffe festivaler mens vi forsøker å suge till oss kunnskap, noe vi har fått og som vi er takknemlige for. Vi er alle er enige om at de tre festivalene utfyller hverandre på en fin måte.

Denne uka åpner den nyrestaurerte utgaven av Quart i Kristiansand, mens man ikke må langt utenfor landegrensene for å finne gode alternativer. Både Roskilde i Danmark og Arvika i Sverige går også av stabelen denne uka.

- Jeg kjenner ikke noen som skal på Quart i år, så jeg antar at konkurransen er større både fra Roskilde og Arvika. Ellers merker vi jo litt til kampen om spaltemetrene.

18-årsgrense

Oslo Live henvender seg til publikum mellom 18 og 38 år.

- Vi oss folk som har lyst på en fin sommerfest og som er glad i musikk. Vi har valgt å sette 18-års aldersgrense for å unngå problemene som de som vi for eksempel nylig så på Hovefestivalen. Alkoholservering er en ufordring.

Hovefestivalen ble møtt av en del kritikk etter at det i forrige uke ble avduket at flere under 18 klarte å lure til seg såkalte skjenkebånd, som fungerte som bevis for at de var gamle nok til å få servert øl på festivalområdet.

Kick-off med overraskelse

Oslo Live går av stabelen fra i morgen, onsdag 1. juli og varer til og med lørdag 4. juli.Men allerede i kveld er det kick-off på Blå med de svenske gruppene Maskinen og Style Of Eye begge spiller fra klokken 21.

I tillegg kan ABC Nyheter avsløre at kveldens store overraskelse på plakaten blir en sjelden opptreden fra et Roskilde-aktuelt navn som ikke har spilt sammen offentlig på en stund. Ingen ringere enn KlovnerI Kamp gjenforenes nemlig på scenen i Brenneriveien 9!

Personvernpolicy