Gossip: «Music For Men» (Columbia/SonyBMG)

Her kommer mannemusikken

Gossip, med Beth Ditto (midten) i spissen, oser nesten over av selvtillit på sin nye plate. Foto: SonyBMG (promo)
Gossip, med Beth Ditto (midten) i spissen, oser nesten over av selvtillit på sin nye plate. Foto: SonyBMG (promo)

<pBeth Ditto og hennes Gossip infiserer sine lyttere, men det føles langt bedre enn å bli bitt av flått.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Music For Men»«Music For Men»

Da Gossip dukket opp for noen år tilbake med frodige og beintøffe Beth Ditto i spissen, var de definitivt et friskt pust på den nye amerikanske alternativscenen.

De albumdebuterte allerede i 2001, men det var først med «Standing In The Way Of Control» fra 2006 at det for alvor begynte å ta av for Arkansas-bandet.

Nå er de tilbake med sin fjerde fullengder. Og på «Music For Men» slår de hardere fra seg enn før.

Siden sist har Gossip profilert seg som et markant liveband, noe som ikke minst skyldes Dittos fremtoning på scenen. Dette viste de blant annet med enorm overbevisning da de som siste band ut satte punktum for den aller første Hovefestivalen i 2007.

Koker over av selvtillit

Etter et mindre spennende livealbum, «Live In Liverpool» (2007), hvor bandets eksentriske scenekarisma ikke kom til overflaten gjennom platerillene, er de nå tilbake på banen med et album som nærmest koker over av selvtillit.

Med hjelp fra ringreven Rick Rubin i produsentstolen, gløder Gossip på en et vis som yter bandet sann rettferdighet. På sine tidligere utgivelser har det aldri vært tvil om hvilken musikalsk retning Gossip har tatt, men på «Music For Men» synes de å ha fått det absolutt maksimale ut av sin eksentriske elektropop.

Det hjelper selvfølgelig på at låtene står til den kledelige produksjonen. Allerede i åpningssporet «Dimestore Diamond» avsløres det at Ditto og hennes menn (inkludert Rick Rubin på synth) er i sitt ess.

Førstesingelen «Heavy Cross» bare forsterker dette inntrykket, men i spor som «8th Wonder» og kanskje spesielt «Pop Goes The World», viser Gossip muskler på et vis de tidligere bare så vidt har klart å antyde. Og da snakker vi om når de har vært på sitt beste; som i «Listen Up!», «Fire With Fire» og «Standing In The Way Of Control». Alle representative gode singler fra forløperen med samme tittel som sistnevnte.

Ypperste klasse

«Music For Men» står tilbake som et elektropopalbum av ypperste klasse, og som umiddelbart setter alle andre som opererer i dette segmentet i skyggen. Og dem er det mange av om dagen.

Forklaringen ligger i hovedperson Beth Dittos sterke karisma og utstråling. Hun skjærer seg nesten gjennom høyttalerne (eller hodetelefonene) med sin sterke røst og infiserer nærmest lytteren med sitt originale preg.

Dette gjør hun med stor overbevisning gjennom hele albumet, noe som gir en følelse av å være smittet av noe som er umulig å få ut av kroppen. Men det føles bare godt...

Personvernpolicy