Myggen legger opp

Starts Erik Mykland under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Lillestrøm i Kristiansand. Nå legger han opp. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX.
Starts Erik Mykland under eliteseriekampen i fotball mellom Start og Lillestrøm i Kristiansand. Nå legger han opp. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX.

<pEtter å ha gjort comeback i Start i fjor høst føler han at nok er nok. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(ABC Nyheter): Erik «Myggen» Mykland slutter som fotballspiller. Han føler selv han ikke klarer å være på det nivået han ønsker, derfor legger han nå skoene på hylla.

Det er Starts egen hjemmeside som melder dette i dag.

Tenkt et par uker

37 år gamle Erik Mykland var en av Drillos mest betrodde spillere i sin første periode som sjef for landslaget og la først opp som spiller i 2004. Han spilte da for FC København.

Men i juli i fjor bestemte han seg for å gjenoppta karrièren med Start.

Han uttaler til klubbens hjemmeside at han har tenkt en stund på avgjørelsen som nå er fattet.

- Start har gitt meg en alle tiders sjanse, og jeg er takknemlig for at klubben har lagt forholdene til rette for meg. Jeg synes det er synd at jeg nå føler at jeg må gi meg, men jeg har tenkt hardt på dette et par uker og er bestemt på at jeg har tatt en riktig avgjørelse.

Mykland blir ikke med troppen som møter Lillestrøm i morgen.

Men selv om han legger opp som spiller vil han fortsatt ha en rolle i sørlandsklubben. Han vil fungere som talentspeider og brukes dersom klubben føler de har bruk for ham. Han vil også fortsette å arrangere sine fotballskoler, men har samtidig planer om å flytte tilbake nær familien i Oslo senere på året.

Synd

Sportsdirektør i Start, Svein Mathisen, synes det er trist at Mykland gir seg med fotball på toppnivå, men forstår avgjørelsen.

- Erik har bidratt både på og utenfor banen mens han har vært her i denne perioden. Det blir synd å miste ham, men da han fortalte meg at han hadde bestemt seg for å slutte – så var det ikke vanskelig å akseptere. Han var bestemt, og jeg prøvde ikke å overtale ham til å fortsette, uttaler «Matta» til klubbens egne sider.

Personvernpolicy