Nytt forsøk i politikonflikten

Fagforeningsfanen utenfor Politihuset i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.
Fagforeningsfanen utenfor Politihuset i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix.

<pPartene i politikonflikten møtes til nye møter tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen innkaller politiet til nye møter om arbeidstidsbestemmelsene tirsdag, melder NRK.

Brøt sammen

– Vi har invitert til samtaler med hovedsammenslutningene i staten med sikte på å finne en enighet og en løsning på konflikten i politiet. Partene skal møtes hos Fornyings- og administrasjonsdepartementet tirsdag klokken 9, sier departementets kommunikasjonssjef Frode Jacobsen.

Forhandlingene om arbeidstidsbestemmelser for politiet brøt sammen fredag ettermiddag etter at regjeringen tidligere på dagen lot den nye politiforskriften passere i statsråd. Denne forskriften skal sikre bemanningen i politiet.

Men lederen av Politiets Fellesforbund Arne Johannessen omtaler forskriften som en «ekstremt udemokratisk» svekkelse av arbeidsmiljøloven. Forskriften skal tre i kraft 1. juli.

Frykter valgkampen

Politidirektør Ingelin Killengreen la 328 millioner kroner på bordet før bruddet var et faktum. Pengene skulle kompensere for visse unntak fra arbeidsmiljøloven og en ekstra arbeidstime i uken.

Ifølge VG skal avstanden mellom partene være rundt 20-30 millioner kroner. Kilder avisen beskriver som «nær regjeringen», sier at ingen er interessert i å gå inn i sommerferien med en uløst strid. Frykten er da at politikonflikten varer helt inn i valgkampen.

Ifølge Aftenposten ble grunnlaget for å ta opp igjen forhandlingene da partene mandag møttes for å diskutere hvorfor det ble brudd. (©NTB)


Hva tror du skal til for at partene skal komme til enighet?

Personvernpolicy