Tre skogbranner i Østfold

<pSøndag avverget brannvesenet tre potensielle storbranner i skogene rundt Sarpsborg. Skogbrannfaren er stor i hele Sør-Norge.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er meget stor skogbrannfare. Så lenge været holder seg så fint som det er nå, så vedvarer faren. Vi har en bønn om at folk tenker seg om, og er forsiktig både med griller og sigarettsneiper når de er ute i skog og mark, sier vakthavende overbefal Bjørn Aage Sørensen i Sarpsborg brannvesen til NTB.

Han var blant mannskapene som kjempet mot flammene i sommervarmen søndag. Den første brannen startet før klokken 10 på formiddagen, i Skjeberg. Deretter gikk det i ett for brannvesenet utover ettermiddagen, med skogbranner ved Vestvannet, tre kilometer nord for Sarpsborg sentrum, og i Kampenes i samme kommune.

– Brannene er under kontroll, men det er fortsatt mye arbeid igjen, og vi regner med at vi kommer til å holde på med etterslukking til mandag, sier Sørensen.

Brannvesenet i Sarpsborg fikk hjelp fra mannskaper fra Halden og Rygge, samt fra Sivilforsvaret. Mer eller mindre de samme mannskapene har vært i sving ved alle tre brannene. (©NTB)

Personvernpolicy