Poengdeling i Skien

Odd Grenlands Simen Brenne har satt inn 1-0 målet til hjemmelaget under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Viking på Skagerak Arena i Skien søndag kveld. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

<pViking klarte å ta et sjeldent bortepoeng i Skien etter 2-2 mot Odd Grenland søndag.</p

Odd har ikke for vane å gi bort poeng på eget gress denne sesongen. Før søndagens kamp var det kun Vålerenga som hadde klart å reise hjem fra Telemark med ett poeng.

Den gang ble resultatet 2-2. Mot Viking skulle historien gjenta seg.

– Vi var preget av varmen og manglet spruten i laget. Men vi kom tilbake på en fin måte. 2-2 var egentlig et helt greit resultat, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til NTB.

Brenne slo til

Hjemmelaget åpnet kampen klart best. Allerede etter 20 sekunder kunne Odd notere sin første målsjanse. Viking hadde store problemer med å henge med på notene i innledningen.

Odd-trykket betalte seg tidlig. Etter elleve minutters spill kunne Simen Brenne enkelt sette inn 1-0 takket være godt forarbeid av Peter Kovacs og Fredrik Gulsvik. Begge vant duellene mot Viking-forsvaret og headet ballen i føttene på Brenne.

Utover første omgangen begynte bortelaget å komme til hektene igjen og tok gradvis over kampen.

I det 37. minutt klarte Viking å presse fram en utligning da Peter Ijeh fra kloss hold pirket ballen i mål.

Frekt Ijeh-mål

I annen omgang fortsatte Viking-spillerne der de slapp til pause. Stavangerlaget styrte kampen og fikk uttelling etter 59 minutter. Ijeh var igjen på ferde og banket til fra nærmest død vinkel. Nigerianerens 2-1-scoring var både frekk og pen.

Resten av kampen var jevnspilt, men det så ut til at Viking skulle påføre Odd det første hjemmetapet i år. Sju minutter før ordinær stanget Kovacs inn 2-2 etter et flott forarbeid av Bentley.

På overtid satte Brenne ballen i mål, men scoringen ble avblåst for offside.

Viking-trener Uwe Rösler var spesielt fornøyd med juniorspillerne som erstattet flere skadde førstelagsspillere.

– Resultatet var OK. Vi spilte bra fotball etter de 20 første minuttene. Jeg er stolt over juniorspillerne i dag. De gjorde det meget bra, sa Viking-trener Uwe Rösler.

Med poengdeling nekter Odd fortsatt å tape hjemme, og er fremdeles oppe i medaljestriden. (©NTB)