Var klar til å gi ut plate

INNSPILLING: Det skal finnes en hittil ukjent innspilling av nye låter. Foto: Scanpix.
INNSPILLING: Det skal finnes en hittil ukjent innspilling av nye låter. Foto: Scanpix.

<pMichael Jackson skal ha hatt en plate klar til utgivelse da han døde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder den seriøse avisen The Guardian i dag.

Ifølge den britiske avisen ble platen spilt inn i samarbeid med noen av de beste låtskriverne pop-verden har å by på. Målet var å redde Michael Jacksons økonomi og status som verdens største popstjerne.

Albumet, som ble delvis spilt inn i Las Vegas, har låter skrevet av gigantnavn som Akon, Ne-Yo og Will.I.Am fra Black Eyed Peas, som blant annet har skrevet hiter for blant andre Justin Timberlake og 50 Cent.

Ikke navngitt

Platen har ikke fått noe navn og har tatt flere år å produsere, men har likevel gitt folkene rundt Michael Jackson håp om at han skulle klare å restarte karrieren som lå helt nede for telling da han døde torsdag.

Den tidligere suksess-garantisten hadde blitt droppet av plateselskapet Sony, og hans siste album Invincible, som kom ut i 2001, ble slaktet av kritikerne. Den siste platen solgte mindre enn åtte millioner på verdensbasis, og sammenlignet med Thriller i 1982, som solgte 100 millioner, er det for blåbær å regne.

Topper listene

Allerede har salget av de utgitte albumene til Michael Jackson skutt i været. Bare 12 timer etter dødsfallet ble bekreftet hadde hans gamle album nådd å være de 12 mestselgende på Amazons lister.

Nå er det mulig at fans får en nyere Jackson å lytte til, med en mer moderne lyd, og skarpere uttrykk. Det er uklart hvor mye av inntektene som vil gå til å dekke den store gjelden Michael Jackson har etterlatt seg.

- Det er helt utrolig. Vi prøver noe han aldri har gjort før, og det er det som er utfordrende. Det er ikke mye Jackson ikke har gjort før, dere får bare vente og se, sa Akon til Entertainment Week før dødsfallet.

Personvernpolicy