Hun har ikke spist mat på tre år

Trudy Clark (43) kan drikke tre kopper te om dagen. Det er det eneste som kan passere gjennom fordøyelsessystemet . Drikker hun <em>fire </em>kopper kan systemet overbelastes og hun kan fa innvendige skader. Foto: Masons/Scanpix
Trudy Clark (43) kan drikke tre kopper te om dagen. Det er det eneste som kan passere gjennom fordøyelsessystemet . Drikker hun fire kopper kan systemet overbelastes og hun kan fa innvendige skader. Foto: Masons/Scanpix Foto: Scanpix

<pBlindtarmen sprakk - nå drikker Trudy Clark (43) bare te.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trudy Clark, en hjemmeværende mor fra Milton Keynes i England utviklet tarmplager da blindtarmen hennes sprakk under et ferieopphold i Spania i 1986. Hun fikk komplikasjoner som følge av blindtarmoperasjonen, og tilbrakte tre måneder på et spansk sykehus.

Siden ble plagene bare verre, og i 2006 opererte leger ut både tykk- og tynntarm. Siden har Clark bare kunnet ta til seg flytende føde - det vil si tre kopper te om dagen, pluss fire liter intravenøs næring.

- Det er ikke lett å se alle andre spise, mens jeg bare sitter der med tekoppen. Jeg skulle gjerne sittet ned og spist en romantisk treretter og masse vin, men i løpet av disse årene har jeg lært å klare meg med en kopp te. Ingen kjenner te som jeg, sier hun til avisa.

Husmoren må til enhver tid ha med seg fire liter næring i en ryggsekk, og hun får næringen gjennom en slange i halsen.

- Hver dag priser jeg meg lykkelig for at jeg fortsatt er her. Men et liv uten mat er ikke mye til liv. Jeg drømmer om at legene snart klarer å finne en donor, og at jeg vil klare å leve et normalt liv igjen, sier hun til avisa Telegraph.

Clark trenger ifølge legene å erstatte flere organer, og hun er nå kommet til topps på donasjonslista på Churchill-sykehuset i Oxford. Hun har valgt å stå fram for å rette oppmerksomheten mot medisinsk donasjon.

Personvernpolicy