- Politiet jakter på Michaels lege

Fansen har lagt igjen hilsninger til superstjernen utenfor hans bolig i Los Angeles. Flere medier hevder at Jacksons personlige lege er etterlyst av politiet. FOTO: Scanpix
Fansen har lagt igjen hilsninger til superstjernen utenfor hans bolig i Los Angeles. Flere medier hevder at Jacksons personlige lege er etterlyst av politiet. FOTO: Scanpix

<pNettstedet TMZ hevder at politiet etterlyser popikonets lege. Samtidig er nødsamtalen fra Jacksons hjem er nå offentliggjort.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjendisnettstedet TMZ - som var det første nettstedet som meldte om Michael Jacksons bortgang - hevder nå at LA-politiet har etterlyst legendens personlige lege.

Michael ble flere ganger observert med deformert nese og blek hud. Spekulasjoner rundt artistens utseende florerte i mediene.Michael ble flere ganger observert med deformert nese og blek hud. Spekulasjoner rundt artistens utseende florerte i mediene.

Legen har ikke meldt seg til politiet eller andre myndigheter.

- Vi ser etter ham fordi dette er en normal del av en slik etterforskningn. VI kan ikke bekrefte navnet på legen, sier en talsmann ved Los Angeles Police Department til Evening Standard.

Ifølge flere nettsider skal legen ha gitt Jackson en injeksjon like før popstjernen døde.

Les også: Slik husker vi Michael

Les også: Fansen sørger

Nødsamtale offentliggjort

Brannvesenet i Los Angeles har offentliggjort nødsamtalen som ble mottatt fra Michael Jacksons hjem torsdag.

«Vi forsøker å gi ham hjertemassasje. Han reagerer ikke på noe som helst, han reagerer ikke på gjenopplivingen,» sa personen som ringte nødnummeret.

Samtalen ble mottatt klokka 12.21 lokal tid torsdag. Fredag ble lydopptaket av samtalen offentliggjort av brannvesenet i Los Angeles.

I samtalen ble det oppgitt at Michael Jackson lå på senga og hadde sluttet å puste. Jacksons personlige lege var til stede i rommet.

Les også: Levde som konge, men skyldte milliarder

Les også: Michael Jackson (1958-2009)

Spekulerer i dødsårsaken

Flere medier har spekulert i at dødsårsaken kan være et direkte følge av injeksjonen han fikk av sin lege. Andre medier legger vekt på artistens langvarige bruk av reseptbelagte medikamenter. The Sun hevder at superstjernen skal ha tatt det smertestillende medikamentet Demerol.

- Dødsfallet var ikke uventet da man ser på de medikamentene Michael tok. Jeg vet ikke omfanget av medisineringen, men rapportene familien fikk tydet på at det var mye, sier Brian Oxman til The Guardian. Oxman er Jackson-familiens advokat.

Les også: - Et stort tap


Les også: Stine (19) drar i Jacksons begravelse

Obduseres fredag

Rettsmedisinsk institutt i Los Angeles har meldt at Jackson vil bli obdusert i løpet av fredag amerikansk tid.

Men den endelige obduksjonsrapporten vil ikke være klar før resultatet av de toksikologiske prøvene er stadfestet, noe som kan ta seks til åtte uker.

Personvernpolicy