Stine (19) drar i Jacksons begravelse

SØRGER: Stine Fiskaa (19) skulle på 15 konserter med sitt store idol, Michael Jackson. (Foto: Privat)
SØRGER: Stine Fiskaa (19) skulle på 15 konserter med sitt store idol, Michael Jackson. (Foto: Privat)

<pStine Fiskaa hadde gledet seg til 15 konserter med sitt store idol, Michael Jackson. I stedet reiser hun nå til Los Angeles. - Det er som et familiemedlem har gått bort, sier Fiskaa.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg har grått i ett strekk siden i går. Jeg har verken spist eller sovet og jeg blir gråtkvalt hver gang noen nevner navnet hans. Dette er helt forferdelig, sier Stine Fiskaa som har vært Michael Jackson-fan siden hun var fem år gammel.

Fiskaa hadde sikret seg billetter til 15 Jackson-konserter (deriblant fem på første rad) og London-turene skulle gjøres i tre omganger. Først skulle hun på noen konserter i juli, så i september for å så oppleve popkongen på scenen igjen i februar og mars.

- Det er bare et par uker til jeg skulle få se Jackson live for første gang, sier 19-åringen til ABC Nyheter.

I stedet kommer Fiskaa nå til å reise til Los Angeles for å sørge med tusenvis av andre fans.

- Jeg vet ikke om vi får delta i selve begravelsen, men jeg vil være samlet med resten av fansen for en minnestund. Jeg vil støtte familien og andre fans, sier hun.

Les også: Klippet vekk spøk i siste liten

Les også: Hvorfor døde Jackson?

- Skulle bare ønske han var i live

Stine Fiskaa regner at hun får med seg en gjeng med andre Jackson-fans til USA, men det blir ikke en lengre ferie.

- Dette kommer til å bli noe av det verste jeg skal delta på, så det blir nok ganske fort hjem igjen.

Og selv om nok mange fans i dag først og fremst tenker på de avlyste «This is it»-konsertene, er ikke det viktigst for ålesunderen.

- Jeg skulle bare ønske han var i live. Han kunne bare avlyst alle konsertene, så lenge han kom tilbake til livet. Da jeg hørte at han var død var det som et familiemedlem hadde gått bort, forteller Fiskaa som deltok i NRKs «Kvitt eller dobbelt». Selvsagt da med Michael Jackson som tema.

- Jeg klarte å komme opp til 48.000 kroner, så røk jeg på ett spørsmål. Jeg fikk uansett autografen hans. Nå har jeg det minnet i alle fall.

Får pengene tilbake

Stine Fiskaa var ikke den eneste norske Jackson-fanen som skulle mange på konserter i London. Shaked Sayed (28) hadde gledet seg til å se popkongen 11 ganger.

-11 ganger er ikke mye. Det Michael Jackson presenterer på en scene er magi, og å oppleve det 11 ganger er ikke mye, sier en sorgtynget og sterkt preget Shakeb Syed til NTB.

Syed er såpass sterkt preget av nyheten om Jacksons død at han i dag er hjemme fra jobb.

- Jeg er overbevist om at dette comebacket hadde reist ham fra all den negative publisiteten Michael Jackson har fått i det siste. Da hadde verden igjen fått en ny innsprøytning av Michael Jacksons magi. Da tror jeg selv tabloidene som er ute etter negative ting ved ham, ville innsett at Michael Jackson er genial, mener Syed.

Ifølge Dagbladet vil Stine Fiskaa, Shakeb Syed og resten av de 800.000 billettkjøperne få pengene refundert. Det har de krav på ifølge det britiske svaret på Forbrukerrådet.

- De som kjøpte billetter direkte fra arrangøren kan kreve hele summen - minus bestillingsavgiften - refundert, sier PR-ansvarlig Tony Northcott i Trading Standards Institute til nettavisen.

Personvernpolicy