Hvorfor døde Jackson?

<p class="MsoNormal">I denne skjermdumpen fra KNBC4 ser vi avdøde Michael Jackson som blir båret inn i en ambulanse for å bli kjørt til  Los Angeles County Coroner's office. (Foto: Scanpix)<br> </p>
I denne skjermdumpen fra KNBC4 ser vi avdøde Michael Jackson som blir båret inn i en ambulanse for å bli kjørt til  Los Angeles County Coroner's office. (Foto: Scanpix)

<p- Han var overmedisinert, sier familiens advokat. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Michael Jacksons døde kropp ble i natt fløyet med helikopter fra Ronald Reagan UCLA Medical Center til rettsmedisinsk institutt, hvor obduksjonen skal finne sted i dag.

Patologen Michael Baden sier alikevel til Fox News at det kan ta opp til to uker før dødsårsaken blir kjent, hvis kroppen skal testes for overdose.

Forløpige rapporter sier at Jackson døde av hjertesvikt.

Brian Oxman, som er Jackson-familiens advokat hevder at Michael Jackson i lengre tid har vært overmedisinert.

- Jeg vet ikke hvor mye han har tatt av det, og jeg vet ikke hvordan situasjonen hans har vært de siste ukene. Men gjennom de siste årene har jeg sagt til familien at han har blitt overmedisinert, sier familieadvokaten til TV-kanalen CBS.

Oxman sier at Jackson har tatt reseptbelagte piller i lang tid. Det verserer også rykter om at følelsesmessig stress kan ha vært en medårsak til dødsfallet.

Les også: Musikk-Norge: Et stort tap

- I fantastisk form

Mennesker nær Jackson har sagt at han i det siste har jobbet målrettet med å komme i form for konsertcomebacket. For et år siden satt han i rullestol, men i det siste har han hatt sin egen trener og lange dansetreninger.

- Han er i fantastisk form, sa manageren hans Frank DiLeo forrige måned.

Livløs hjemme hos seg selv

Ifølge en talsmann for rettsmedisineren i Los Angeles, Fred Coral, ble Michael Jackson erklært død klokken 14.26 lokal tid torsdag.

Flere av Jacksons nære familiemedlemmer var raskt på plass ved sykehuset, og hundrevis av fans strømmet også raskt til da nyheten ble kjent.

Da ambulansepersonell ankom den fasjonable boligen Jackson leide i bydelen Bel Air, fant de Jackson livløs.

50-åringen ble forsøkt gjenopplivet, før han i all hast ble kjørt til UCLA Medical Center.

- Legene arbeidet med ham i over en time, fortalte broren Jermaine Jackson til journalister utenfor sykehuset.

Mange helseplager

I løpet av karrieren har Michaels helsetilstand vært gjenstand for mange spekulasjoner. Tidlig på 90-tallet fortalte Jackson at han hadde den sjeldne hudsykdommen Vitiligo som fører til hvite flekker i huden. Artisten har også foretatt en rekke plastiske operasjoner. Det har lenge gått rykter om at Jackson var avhengig av smertestillende tabletter etter han fikk brannskader under innspillingen av en Pepsi-reklame i 1984.

Personvernpolicy