Iran nekter Mousavi-medarbeider utreise

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

<pRegjeringen i Iran nekter en nær medarbeider av opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi å reise ut av landet. EU oppfordrer makthaverne i Teheran til dialog.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abolfazi Fateh, som studerer ved et britisk lærested, har fått forbud mot å reise til Storbritannia, meldte iransk fjernsyn fredag. Fateh ledet Mousavis informasjonsarbeid foran det omstridte presidentvalget 12. juni.

Ifølge det halvoffisielle iranske nyhetsbyrået Fars ble Fateh nektet utreise for at myndighetene skal kunne granske «en del av den siste tidens folkeansamlinger». Dette tolkes som en henvisning til de omfattende protestene mot valgresultatet.

Ifølge det offisielle resultatet vant sittende president Mahmoud Ahmadinejad valget med stort flertall, mens Mousavi kom på andreplass. Minst 17 mennesker er drept i uroligheter eter at valgresultatet ble kunngjort.

FNs utenrikskommissær Benita Ferrero-Waldner oppfordret fredag Irans ledere til dialog og til å vise respekt for menneskerettighetene. Hun tilbakeviste Ahmadinejads påstand om at vestlige land står bak uroen i Iran som «absurd». (©NTB)

Personvernpolicy