Arbeiderpartiet i fritt fall på ny måling

Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet faller 6 prosentpoeng på en fersk måling. Foto: Scanpix
Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet faller 6 prosentpoeng på en fersk måling. Foto: Scanpix

<pArbeiderpartiet faller 6 prosentpoeng og får en oppslutning på 29,4 prosent på en meningsmåling som Norstat har laget for Vårt Land.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foruten Arbeiderpartiet er det kun to andre partier som mister oppslutning på målingen – Kristelig Folkeparti går tilbake 0,9 prosentpoeng til 5,7 prosent, og Høyre faller 0,6 prosentpoeng til 13,4 prosent, skriver Vårt Land.

Fremskrittspartiet fikk på forrige måling i mai en oppslutning på 26 prosent. Den nye junimålingen gir Frp en fremgang på 2,6 prosentpoeng til 28,6 prosent, og partiet puster dermed Ap i nakken.

Venstre går også fram på målingen, og partileder Lars Sponheim kan glede seg over en oppgang på 1,7 prosentpoeng til 5,9 prosent.

For regjeringspartiet Aps to samarbeidspartnere er det også fremgang. Sosialistisk Venstreparti går fram 1 prosentpoeng til 8,3 prosent, og Senterpartiet øker sin oppslutning med 1,6 prosentpoeng til 6,3 prosent.

Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville mandatfordelingen blitt slik: Ap 54, Frp 50, Høyre 22, SV 14, KrF 9, Sp 10 og V 10.

Partiet Rødt er også med på målingen, med en oppgang på 0,1 prosentpoeng til 1,3 prosent, men dette gir ikke uttelling på mandatfordelingen. (©NTB)

Personvernpolicy