Nå nøres medaljehåpet

2-0 til Brann ved Eirik Bakke i eliteseriekampen mellom Brann og Aalersund i Bergen torsdag kveld.Foto:  Marit Hommedal  / SCANPIX

<pBrann tok sin tredje strake hjemmeseier da Aalesund ble slått 2-1. Erik Huseklepp var nok en gang toneangivende for bergenserne, som øyner medaljehåp.</p

Brann – Aalesund 2-1 (1-0)

15 542 tilskuere

Mål: 1-0 Erik Huseklepp (9), 2-0 Eirik Bakke (61), 2-1 Tor Hogne Aarøy (90).Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier.

Gult kort: David Nielsen, Brann.

Lagene:

Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Hassan El Fakiri, Kristjan Örn Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Birkir Már Sævarsson - Jan Gunnar Solli, Eirik Bakke (Rodolph Austin fra 68.), Tijan Jaiteh, Petter Vaagan Moen - David Nielsen (Azar Karadas fra 59.), Erik Huseklepp.

Aalesund (3-4-3): Anders Lindegaard - Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord - Ville Jalasto (Tor Hogne Aarøy fra 74.), Peter Orry Larsen, Johan Arneng, Demar Phillips - Jonathan Parr (Alexander Mathisen fra 82.), Diego Silva (Khari Stephenson fra 78.), Peter Kopteff. (©NTB)

Aalesund gikk offensivt til verks på Brann Stadion. Trener Kjetil Rekdal valgte å gå ut i en 3-4-3 formasjon, som riktignok ble til 5-4-1 i etablert forsvar. Det ga mye plass i bakrommet for Brann-spiss Erik Huseklepp, og en av eliteseriens heteste salgsobjekter takket for rommene.

Før det var spilt 10 minutter fant 24-åringen åpningen bak Enar Jääger og Daniel Arnefjord i Aalesund-forsvaret. Forsvarsspiler Olafur Örn Bjarnason sitt gjennomspill fra egen banehalvdel var perfekt, og alene med Aalesund-målvakt Anders Lindegaard viste Huseklepp at han har utviklet avslutningsegenskapene.

Kontrollert trillet han ballen til side for målvakt, og årets femte fulltreffer gikk inn via stolpen.

Snytt for straffe?

Brann var det førende laget den første halvtimen, og David Nielsen hadde to store muligheter til å doble ledelsen. Første forsøket ble reddet på streken, mens målvakt Lindegaard tok hånd om dansken sitt andre forsøk. Aalesund kom mer med utover i omgangen, og Diego Silva burde utlignet etter 18 minutter. Hodestøtet fra kort hold gikk imidlertid like utenfor Brann-målet.

Høy temperatur ble det seks minutter før hvilen, da gjestenes Demar Philips fikk muligheten på en overgang. Jamaicaneren ble tatt av Olafur Örn Bjarnason i det han skar inn foran islendingen, og var alene med Håkon Opdal. Dommer Kristoffer Helgerud vinket spillet videre til stor irritasjon for Philips og trener Kjetil Rekdal, mens Bjarnason kunne puste lettet ut.

Etter kampen var Rekdal i heftig munnhoggeri med Branns Eirik Bakke. De var uenig om Phillips ble felt, eller drev med skuespill da han gikk i gresset. Ifølge TV-bildene kunne det se ut til at episoden skjedde utenfor 16.-meteren.

Bakke avgjorde

Aalesund var fullt på høyde med bergenserne i åpningskvarteret av 2. omgang. Sunnmøringene produserte imidlertid svært lite foran Brann-målet, og viste med tydelighet at laget sliter med å lage mål. På andre siden av banen fikk Eirik Bakke gleden av å punktere kampen.

Erik Huseklepp spilte Birkir Már Sævarsson nydelig fri på venstrekanten. Innlegget fra islendingen fant Bakke på bakerste stolpe, og den tidligere Leeds-proffen klinket ballen på direkte nede i lengste hjørnet.

Tor Hogne Aarøy sin redusering sekunder før kampslutt fikk ingen betydning, og rødtrøyene holder dermed kontakt med lagene på medaljeplass, bak suverene Rosenborg. (©NTB)