Storbrann i Oslo sentrum

Foto: Andreas H. Lunde
Foto: Andreas H. Lunde

<p170 evakuert etter røykutvikling i maskinrom.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC Nyheter): Brannvesenet fikk ved 15-tiden torsdag melding om brann på et hustak i Oslo sentrum. Brannen førte til sterk røykutvikling, og var synlig for alle i Oslo, men det er foreløpig ikke kommet inn melding om personskade. Brannen har startet i et maskinrom på taket.

Evakuerte hele bygget

- Vi har evakuert rundt hundre ansatte, og rundt 70 asylsøkere. Det er ingen skadde, sier innsatsleder Jon Bastiansen.

Brannen brøt ut i Kristian Kroghs gate 32, bak Oslo kommunale legevakt. Brannvesenet sendte to stigebiler på stedet og gikk inn med røykdykkere. Ambulanser sto i beredskap, men det er ikke meldt om noen skadde.

Da ABC Nyheter var på stedet var det flere hundre evakuerte, men stemningen var rolig, til tross for de dramatiske meldingene.

- Det er flere hundre her på stedet. Det er veldig rolig og kontrollert alt sammen. Det ryker fortsatt fra taket, og brannvesenet har en stigebil oppe, og totalt er det fem brannbiler her.

Startet i maskinrom

Brannvesenet sikret området for å hindre en eventuell spredning. Hovedbrannen skal være slukket.

– Det brant i sjette etasje og i takkonstruksjonen, sier avdelingsleder Ragnar Kvennodd i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Ifølge Kvennodd startet brannen trolig i et maskinrom.

Bygningen ligger i Christian Krohgs gate på Grønland. Den huser blant annet Politiets utlendingsenhet. Rundt 70 asylsøkere og 100 ansatte og andre som oppholdt seg i bygningen ble evakuert.

Personvernpolicy