Minst ni drept i ny Irak-vold

Volden øker i Irak rett før de amerikanske styrkene etter planen skal trekke seg ut av de store byene. Foto: Scanpix
Volden øker i Irak rett før de amerikanske styrkene etter planen skal trekke seg ut av de store byene. Foto: Scanpix

<pMinst ni mennesker er drept i nye voldshandlinger i Irak. Det nøyaktige tallet på dødsofre er uklart, men det kan se ut til at volden i irakiske byer blusser kraftig opp igjen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire mennesker omkom i en bombeeksplosjon i Bagdad-bydelen al-Bajaa torsdag, mens ni ble såret, meldte nyhetsbyrået DPA. I byen Falluja vest i Irak ble fem regjeringssoldater drept da en veibombe eksploderte.

De nye angrepene skjedde dagen etter at minst 72 mennesker ble drept og 150 såret i en eksplosjon i slumområdet Sadr-byen nordvest i Bagdad.

– Det blir stadig tydeligere at disse aksjonene er politisk motiverte, sier Iraks visepresident Tareq al-Hashimi.

– Hensikten er å avverge eller forsinke tilbaketrekningen av amerikanske soldater fra irakiske bysentra, het det i en kunngjøring som ble sendt ut fra Hashimis kontor torsdag. Statsminister Nuri al-Maliki ber verdenssamfunnet fordømme den nye voldsbølgen i Irak.

Fra månedsskriftet av skal amerikanske soldater etter planen ikke lenger kunne ferdes i større irakiske byer. De skal i stedet holde seg på basene sine, mens Iraks egne sikkerhetsstyrker overtar den aktive patruljeringen. (©NTB)

Personvernpolicy