Støre blir kjendis i Sverige

Utenriksminister Jonas Gahr Støre når rundt 1 million lyttere, når han skal være sommervert i det svenske radioprogrammet Sommar. Torsdag spilte Jonas Gahr Støre inn sitt sommerprogram som skal sendes på Sveriges Radio P1 6. juli. Han gjorde opptak fra et av NRKs studioer i Oslo. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)
Utenriksminister Jonas Gahr Støre når rundt 1 million lyttere, når han skal være sommervert i det svenske radioprogrammet Sommar. Torsdag spilte Jonas Gahr Støre inn sitt sommerprogram som skal sendes på Sveriges Radio P1 6. juli. Han gjorde opptak fra et av NRKs studioer i Oslo. (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

<pUtenriksminister Jonas Gahr Støre når rundt 1 million lyttere, når han skal være sommervert i det svenske radioprogrammet Sommar. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag spiller Jonas Gahr Støre inn sitt sommerprogram, som skal sendes på Sveriges Radio P1 6. juli. Programmet er svært populært i Sverige, og har i år femtiårsjubileum.

- Dette er et program svenskene tar fri for å høre på. Jeg fikk beskjed fra den svenske utenriksministeren Carl Bildt om at det er to måter å bli berømt på i Sverige. Du kunne vinne en nobelpris eller være sommervert for Sommar, sier Støre til NTB.

Kvart svensk

Støre er selv kvart svensk og har svensk farmor. Han har også en søster som er bosatt i nabolandet.

Støre skal selv stå for innholdet i det 1 time og 20 minutter lange programmet.

- Jeg skal fylle sendingen med refleksjoner rundt forholdet mellom Norge og Sverige. Jeg tror vi har hatt behov for å skape forskjeller mellom oss, men at dette er noe som er i ferd med å forandre seg. Spesielt nå med den yngre generasjonen. Vi går jo i Björn Borg-boxere alle mann, sier Støre.

Utenriksministeren understreker at dette ikke skal være en utenrikspolitisk utredning.

- Målet er å lage et lettfattelig sommerprogram, sier Støre.

Godt selskap

Programmet skal være fylt med lett musikk og prat med mening fra den utvalgte sommerverten. Støre har selv valgt ut musikken til sitt program, og det blir en miks av svensk og norsk musikk. Blant annet Fairytale med Alexander Rybak og Måndagsbarn med Veronica Maggio.

Hver dag er det en ny sommervert i Sommar. Støre er i godt selskap. Prinsesse Birgitta, forfatteren Jan Guillou og skuespilleren Malin Åkerman er noen av de andre sommervertene. (©NTB)

Personvernpolicy