Store oversvømmelser i Mellom-Europa

<div class="viewNews" style="font-weight: normal; font-size: 13px; padding-bottom: 10px; line-height: normal; font-style: normal; font-family: Myriad,Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular; text-decoration: none"><span style="border-collapse: separate; color: #000000; font-family: 'times new roman'; font-size: 16px; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px" class="Apple-style-span">Flomofre tar seg fram i robåt i gatene i landsbyen Emmersdorf, rundt 75 kilometer vest for Østerrikes hovedstad Wien</span></div>
Flomofre tar seg fram i robåt i gatene i landsbyen Emmersdorf, rundt 75 kilometer vest for Østerrikes hovedstad Wien

<pTre dager med styrtregn har skapt store oversvømmelser i deler av Østerrike og det sørlige Tyskland. Men nå er det verste kanskje over, varsler østerrikske meteorologer.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere steder i delstatene Niederösterreich og Oberösterreich nord i Østerrike har elvene gått over sine bredder. Til sammen 13.000 kvinner og menn deltar i arbeidet for å redde liv og eiendom, ble det opplyst torsdag morgen.

Myndighetene i Østerrike frykter at flommen kan ha krevd menneskeliv, og i nabolandet Tsjekkia er en kvinne funnet druknet. Også i Polen har store mengder nedbør ført til at elver har gått over sine bredder.

Men i Passau i den sørtyske delstaten Bayern sank vannstanden i elvene Donau og Inn torsdag, etter at uværet hadde gitt seg. De to elvene renner sammen ved denne byen, som ligger nær Tysklands grense mot Østerrike.

Meteorologene tror ikke årets oversvømmelser vil nå samme høyder som i flomåret 2002, da store deler av Mellom-Europa ble satt under vann. Faren for lokale oversvømmelser er imidlertid stor, fordi bakken mange steder er helt gjennomtrukket av regnvann. (©NTB)

Personvernpolicy