− Hiver likene på lastebiler

Politiet skal ha slått ned på alle forsøk på å demonstrere i Teheran onsdag kveld. Men det er vanskelig å få bekreftede opplysninger om hva som skjer. Foto via AP og Scanpix.
Politiet skal ha slått ned på alle forsøk på å demonstrere i Teheran onsdag kveld. Men det er vanskelig å få bekreftede opplysninger om hva som skjer. Foto via AP og Scanpix.

<pMedisinstudent forteller at sykehusansatte gråter fra morgen til kveld. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

− I går døde ni personer på sykehuset som følge av sammenstøt. 28 andre hadde skuddsår. Det var kaos på akuttmottaket på et av våre største sykehus, skriver medisinstudenten til The Guardian.

− Stikker av med likene

Han forteller at han bare ønsker å berette hvordan hverdagen nå er på iranske sykehus. Og det er ikke hyggelig lesning.

− Alle sykehusansatte gråt i går til morgengry, forteller han.

Videre fortviler han over at ikke en gang de døde blir viet respekt fra myndighetenes side.

− De (myndighetene) fjernet alle lik og hev dem bak på lastebiler, og det før vi i det hele tatt fikk anledning til å identifisere likene eller skaffe til veie informasjon om dem, skriver han.

«Fanget» på sykehuset

I morges skal det ha brutt ut studentdemonstrasjoner i lobbyen på sykehuset. Myndighetene svarte med å jage studentene og stenge av sykehuset.

− Nå er de ansatte fanget inne på sykehuset, sier han.

Han frykter at det blir enda verre i kveld, og meldinger fra Irak kan tyde på akkurat det. CNN snakket blant annet med et øyenvitne som forteller om en massakre i Teherans gater.

− Hva skal man si?

− Hva kan du egentlig si til en familie som akkurat har mistet sin 13 år gamle gutt i en skuddveksling? Og hva skal du si når liket hans plutselig er forsvunnet fra sykehuset? sier han.

Han er klar på at demonstrasjonene i Iran ikke lenger handler om valgfusk, men at det har utviklet seg til å gjelde den urettferdigheten som blir påført helt vanlige borgere i Teheran.

− De gir en batong til 13 år gamle gutter, og ber dem knuse ansiktet til alle motstandere som ikke er verdt en dritt. Dette er det aller verste − det er uholdbart, skriver han.

Anonymous Iran har laget en video om hvorfor de protesterer. Se den her.

Personvernpolicy