Nød og neppe for Vålerenga

<p Vålerenga satte fansen på pinebenken onsdag kveld. Seiersmålet kom i tillagt tid.</p

Vålerenga – Bodø/Glimt 2-1 (1-0)

7543 tilskuere

Mål: 1-0 Bojan Zajic (str. 6), 1-1 Thiago Martins (53), 2-1 Mohammed Abdellaoue (90).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint.

Gult kort: Martin Andresen, Vålerenga, Thiago Martins, Bodø/Glimt.

Lagene:

Vålerenga (4-3-3): Troy Perkins - Amin Nouri, Erik Hagen (Mohamed Fellah fra 68.), André Muri, Jarl André Storbæk - Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Bojan Zajic - Mustafa Abdellaoue (Morten Berre fra 56.), Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue.

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak - Mounir Hamoud, Stian Theting, Alo Bärengrub, Willis Forko - Anders Konradsen, Christian Berg, Thomas Rønning (Runar Berg fra 60.) - Stig Johansen (Thiago Martins fra 46.), Oduro Kwakye (Ruben Imingen fra 73.), Jan-Derek Sørensen. (©NTB)

Mohammed Abdellaoue var på rett sted og satte ballen kontant i mål etter fremspill fra innbytter Mohammed Fellah. Dermed vant Vålerenga 2-1.

– En flott prestasjon av Fellah da han spilte fram Moa, skrøt VIF-trener Tor Ole Skullerud.

Med den scoringen sikret han Vålerenga fortsatt plass i toppsjiktet i eliteserien. Lenge så det ut til at hjemmelaget skule sløse bort poeng mot Bodø/Glimt, hvor Runar Berg var en hårsbredd fra å sette inn 2-1 i det 90. minutt.

– Vi burde ha avgjort kampen med alle de store sjansene vi hadde i 1. omgang, mente Skullerud.

Riktig retning

Bodø/Glimt har ikke vunnet i serien siden Aalesund ble slått 21. mai. 1-1 ble det mot Lillestrøm sist helg. Det var en liten opptur etter 0-15 på de fire foregående kampene i serie og cup. Det så lenge ut til at oppturen skulle fortsette mot Vålerenga.

Bengt Sæternes jakter mål nummer 100 i eliteserien. Til tross for flere kjempetilbud står han fortsatt med 99 mål.

For Bodø/Glimt ble åpningen verst mulig. Bojan Zajic dundret inn 1-0 for hjemmelaget fra ellevemeteren i det sjette minutt etter at Moa var blitt revet ned i god scoringsposisjon.

– Kampen var et steg i riktig retning. Slik sett var dette en fortsettelse på det vi gjorde mot Lillestrøm sist. Jeg synes at vi hadde nok sjanser til at vi burde ha fått med oss et poeng, mente Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen.

Bunnlag

Vålerenga dominerte første omgang. Glimt lå lavt og håpet på kontringer. Den farligste kom helt på tampen av omgangen da Stig Johansen skjøt rett over.

Innbytter Thiago Martins headet inn 1-1 etter innlegg fra Willis Forko. Ved scoringen fikk Martins stå ganske umarkert.

«Brutter'n» tror det blir en slitesesong.

– Jeg regner med at en sju lag vil kjempe i bunnen. Der vil også vi være, sa Ingebrigtsen.

7543 tilskuere viste at mange foretrakk noe annet enn fotball den fine sommerkvelden i hovedstaden. (©NTB)