Norges største kåring av nettsteder

Norges største kåring av nettsteder
Norges største kåring av nettsteder

<pABC Startsidens redaksjon har vurdert over 40.000 nettsteder og kåret de beste.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kårer norske og utenlandske nettsteder for å vise frem gullet på nettet, sier fagsjef for ABC Fakta, Ann Merete Slåttland.

- Over ti års surfe-erfaring

Norges største kåring av nettsteder er gjennomført av faktaavdelingen til ABC Startsiden. ABC Fakta har trålet 40.000 nettsteder på jakt etter kvalitetssidene.

Se også: ABC Startsidens Stjernepekere 2009

De ypperste har blitt rangert med en til tre stjerner.

- Vi har vurdert alle nettstedene i ABC Startsidens katalog opp mot et forhåndsdefinert sett kriterier. Det går på blant annet innhold, nytteverdi, brukervennlighet og navigasjon, sier Slåttland.

ABC Startsiden inneholder en stor katalog med lenker til «nyttig og familievennlig innhold på nett».

- ABC Startsiden har drevet vurdering av nettsteder i over ti år og har dermed god erfaring med dette. Vi mottar ingen form for betaling for lenkene vi velger ut, de er silt med utgangspunkt i en redaksjonell vurdering og familievennlig profil, sier Slåttland.

- Håper de vil bruke merket

221 nettsteder ble funnet verdig stjerneutmerkelser, og 19 av disse oppnådde toppkarakteren tre stjerner. (Se faktarammen til høyre for en oversikt over de 19 nettstedene som fikk toppkarakter) Blant disse er nettsteder som nettsamfunnet Facebook og billeddelingsstedet Flickr.com , men også den norske organisasjonen Frelsesarmeen har fått tre stjerner i kåringen.

- Det er sendt ut gratulasjonsbrev til omkring 145 norske nettsteder, med et stjerneemblem de kan sette på nettsiden sin. Vi håper dette vil bli et merke for kvalitet på Internett, sier Slåttland.

Målet med kåringen er «å synliggjøre nyttige, gode og underholdende nettsteder fra Norge og utlandet».

Nedlastingstjenester, bransjer og nettbutikker (med unntak av rubrikkannonsetjenester) er ikke vurdert. ABC Startsidens produkter, der ABC Nyheter, ABC Penger og ABC Fakta inngår, er heller ikke vurdert i kåringen.

- Vi vil guide brukerne til det mest nyttige og beste innholdet på Internett, både de store og de små skattene, sier Slåttland.

Personvernpolicy