- Sentrumsalternativet er en illusjon

Siv Jensen, tordnet mot regjeringen i sin tale under partiets valgcamp i Bø i Telemark onsdag. Foto: Tore Meek / Scanpix
Siv Jensen, tordnet mot regjeringen i sin tale under partiets valgcamp i Bø i Telemark onsdag. Foto: Tore Meek / Scanpix

<pSiv Jensen mener sentrumspartiene må ta en beslutning om hvem de ønsker et regjeringssamarbeid med. - Valget står mellom en sosialistisk rødgrønn regjering eller en borgelig høyreregjering. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BØ I TELEMARK (ABC Nyheter): Iført en brun-rød sommerkjole åpnet Siv Jensen Fremskrittpartiets sommerleir i solsteika i Telemark. Hun benyttet anledningen til å sparke i retning sentrumspartiene Venstre og Kristelig Folkeparti, som ifølge henne selv lider av manglende besluttsomhet når det gjelder ståsted i det politiske landskapet.

- Høybråten og Sponheim må ta innover seg at deres såkalte sentrumsalternativ bare er en illusjon og ikke-eksisterende. Årets valg vil stå mellom et rødgrønt sosialistisk alternativ og et borgerlig høyre-alternativ med Frp i spissen, uttalte Jensen i et intervju med ABC Nyheter i etterkant.

Dermed virker hun langt på vei enig med statsminister Jens Stoltenberg som tirsdag uttalte at han hadde kartlagt hva som blir det mest sannsynlige alternativet dersom det blir regjeringsskifte etter valget i september.

− På borgerlig side synes jeg det kun er ett alternativ som synes sannsynlig. Det er en regjering med Høyre og Fremskrittspartiet, sa Stoltenberg.

Les mer om det: − Spekulerer ikke i nederlag

Åpen for samarbeid

Jensen advarer sentrumspartiene mot å vente for lenge med å bestemme seg for hvem de vil samarbeide med i fremtiden. Hun tror velgerne vil gi sine stemmer til de partiene som er tydeligst på sitt politiske ståsted.

Kan ditt utsagn i dag tolkes som en invitasjon til et regjeringssamarbeid mellom sentrumspartiene og Frp?

- Vi har aldri utelukket et samarbeid med disse partiene. Men først og fremst krever vi at de tar en avgjørelse på hvem de ønsker å samarbeide med. Det er helt urealistisk å tro på en borgerlig regjering hvor Frp spiller på deres strenger.

Likevel hevder Jensen at Frp ikke på noen som helst måte driver med politisk press overfor sentrumspartiene.

- Nei, det vil jeg ikke si vi gjør. Hvert enkelt parti står fritt til å samarbeide med hvem de vil. Men velgerne må kunne forvente seg at det partiet de ønsker å stemme på gir tydelige signaler om hvor de befinner seg i det politiske landskapet.

Lei av metaforer og løftebrudd

- Vi er lut lei av storslåtte metaforer og brutte løfter. Våre velgere skal være trygge på at når Fremskrittspartiet lover noe, så vil vi følge opp våre løfter. Ikke bare med ord, men også gjennom konkrete handlinger, sa partilederen og mottok stående applaus fra forsamlingen i Bø.

Samtidig er Jensen svært kritisk til statsminister Jens Stoltenberg som tirsdag sa at han har valgt å si og gjøre det som passer ham best i posisjon som regjeringsleder.

- Det er litt komisk, men nettopp dette har Jens blitt veldig flink til. Han sier en ting den ene dagen, og endrer sine uttalelser etter hva som måtte være gunstig å si neste dag. Det norske folk kan rett og slett ikke leve med en slik ubesluttsom leder.

Eldreomsorg og helsevesenet

Frp signaliserer at helse- og og eldreomsorgen vil bli partiets fanesaker ved det neste stortingsvalget.

- Vi vil være opptatte av å løse en del av de uløste offentlige oppgavene. Det er store utfordringer både innenfor helsevesenet og i eldreomsorgen. Innbyggerne inviteres til å stille seg bakerst i den offentlige køen. Det er i denne sektoren vi ønsker å skape de største endringene.

Hun mener også at regjeringen ikke har klart å følge opp innbyggernes krav om å få best mulig behandling, og lover velgerne at dette vil være en av de første tingene Frp vil ta tak i hvis de kommer til makten.

Samtidig lover hun en kraftig renovering av eldreomsorgen.

- Stoltenberg lovte at eldreomsorgen skulle skinne. Det har den altså ikke gjort. Vi vil gi de eldre lovfestede rettigheter slik at de sikrer seg et verdig liv også som pensjonister.

Personvernpolicy