Siktet sier han handlet i selvforsvar

<div>Fra venstre siktedes forsvarer Morten Lunde, politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim og politioverbetjent Arild Angen under pressekonferansen på Molde politistasjon onsdag i forbindelse med saken fra Fræna der den 32 år gamle kunstneren Thomas Haukebø er funnet død. En 27 år gammel mann har erkjent de faktiske forhold og er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. </div><div>Foto: Kjell Herskedal / Scanpix.</div>
Fra venstre siktedes forsvarer Morten Lunde, politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim og politioverbetjent Arild Angen under pressekonferansen på Molde politistasjon onsdag i forbindelse med saken fra Fræna der den 32 år gamle kunstneren Thomas Haukebø er funnet død. En 27 år gammel mann har erkjent de faktiske forhold og er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. 
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix.

<p27-åringen som er siktet etter at en 32 år gammel mann tirsdag kveld ble funnet død i Fræna kommune på Romsdalskysten, har forklart at han handlet i selvforsvar.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser 27-åringens forsvarer, advokat Morten Lunde, til NTB.

– Han har fortalt at det lørdag kveld oppsto en akutt uoverensstemmelse mellom de to, og at det som skjedde var i selvforsvar, sier Lunde.

Det var den 32 år gamle Thomas Haukebø fra Molde som ble funnet tildekket av sand, stein og tang i fjæra Mellom Male og Vikan i Fræna kommune tirsdag. Navnet ble frigitt onsdag.

Forsvareren sier at forsøket på å skjule liket var et resultat av at siktede handlet i affekt.

Politiet vil foreløpig ikke si noe om motivet for det 27-åringen nå er siktet for, legemsbeskadigelse med døden til følge.

Politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim opplyste på en pressekonferanse på Molde politistasjon onsdag at siktede har samtykket i varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

Fire etterforskere fra Kripos har kommet til Molde og Fræna, selv om siktede har tilstått de faktiske forhold og har samtykket i varetektsfengsling. Ifølge Thorn gjenstår det etterforskning «av en slik karakter» at hun ikke ønsker å gå nærmere inn på dette nå.

På pressekonferansen ble det opplyst at siktede mandag morgen stakk av etter en bilulykke han var involvert i. (©NTB)

Personvernpolicy