Rakettangrep drepte flere dusiner

<pAmerikanske rakettangrep i et pakistansk stammeområde drepte flere dusin mennesker tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske rakettangrep tok livet av flere dusin mennesker i et stammeområde som er kontrollert av Taliban-lederen Baitullah Mehsud. Den pakistanske hæren forbereder en offensiv i området, het det fra myndighetene i Pakistan onsdag.

Ubemannede fly, de eneste amerikanske styrker bruker i området, rammet Talibanstillinger tirsdag da de slo til mens hundrevis av mennesker var samlet til en begravelse nordvest i området Sør-Waziristan.

Fjellområdet på grensa mot Afghanistan er ute av kontroll for pakistanske regjeringsstyrker, og tallene på drepte har variert sterkt blant ulike kilder. Noen sier opptil 65 mennesker ble drept.

- Vi har foreløpige, ubekreftede rapporter som går ut på tap på mellom 20 og 30 personer, sier militærtalsmann Athar Abbas til AFP i Islamabad.

En talsperson for myndighetene i byen Peshawar sier enkelte viktige Taliban-kommandanter kan være blant de døde.

- Rapportene vi fikk fra området går ut på at mellom 50 og 60 mennesker, de fleste av dem militante, ble drept i angrepet, sa kilden.

Pakistans sikkerhetsstyrker er i ferd med å forberede en bred offensiv mot Mehsud i stammeområdene nordvest i landet. Amerikanske myndigheter hevder al-Qaida og Talibanopprørere holder til i området, og forbereder angrep mot vestlige mål derfra.


View Larger Map

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy