Fritt fram for toppløsbading

Gjør du dette i Norge, kan du risikere å bli kasta ut. Nå åpner svenskene opp for toppløsbading. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/procsilas/">procsilas</a> via Flickr CC <a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en">Some rights reserved</a>.
Gjør du dette i Norge, kan du risikere å bli kasta ut. Nå åpner svenskene opp for toppløsbading. Foto: procsilas via Flickr CC Some rights reserved.

<pI Malmø kan kvinner bade uten overdel i innendørsanlegg. Samme situasjon vil vi neppe oppleve i Norge med det første. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag ble brystkampen avgjort i Malmø i Sverige. Det har lenge pågått en debatt i byen, startet av bevegelsen Bara Bröst, om hvorvidt det skal være tillatt for kvinner å bade toppløs i bassengene. Nå kan altså alle kvinner kaste overdelene hvis lysten er der.

Dette melder svenske Aftonbladet.

IKKE LOV I BØ: I Bø Sommarland forbyr regelverket toppløs bading. (Foto: Scanpix)IKKE LOV I BØ: I Bø Sommarland forbyr regelverket toppløs bading. (Foto: Scanpix)

Men selv om regelverket tillater det, håper fritidskomiteen at folk vil vise hensyn.

- Om det skulle være veldig mange barn til stede er det kanskje upassende å gå rundt toppløs. Men om jentene er alene eller om det bare er et titalls besøkende så gjør det ingenting, sier komiteens formann, Bengt Forsberg, til avisen.

- Vil bli bortvist i Polarbadet

I Norge er det opp til hvert enkelt bad hvorvidt de påbyr overdeler på kvinner under bading. Det er ikke alle anlegg som har et offisielt regelverk for badetøyet, blant dem Polarbadet i Bardufoss i Troms.

Likevel vil en kvinne som bader toppløs i Polarbadet få tilsnakk av badevakten.

- Hun må da kle på seg eller så blir hun bortvist, sier daglig leder, Helga Alver, til ABC Nyheter.

- Jeg tror ikke vi blir å innføre valgfri overdel med det første.

I Bø Sommarland forbyr regelverket toppløs bading blant kvinner, men at besøkende blir litt for lettkledde har ikke vært et problem, melder administrende direktør Bernt Gunnar Berntsen.

I Sørlandsbadet i Lyngdal sier ordensreglene at «man skal ikke være støtende mot sine med-badende».

- Det skjer ikke at folk bader toppløs. Jeg har ennå ikke opplevd det, sier daglig leder Jon Skriubakken.

- Hvor skulle man satt grensene?

Likestilling og andre oppfølgingsspørsmål er nå grunnen til at kvinner i Malmø kan bade med brystene i fri flyt.

- Hvis overdeler skulle vært påbudt, skulle man da også forby disse string-badetrusene? Eller skulle det vært tilstrekkelig så lenge brystvorten var tildekket? Og hvilke aldersgrupper skulle det gjelde for? bemerker lederen i Bara Brøst.

- Vi definerer ikke hva som er badetøy for menn og plutselig skulle vi gjøre det for kvinner. Menn kan også ha store bryster som ligner kvinnebryst, sier han.

Toppløsbading er dermed tillatt i badene Lindängen, Oxievångsbadet og Aqvakul.

Hva mener du om toppløsbading? Diskutér i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Personvernpolicy