Døde av overdose

Jay Bennett døde for en måned siden i sitt eget hjem. Foto: promo
Jay Bennett døde for en måned siden i sitt eget hjem. Foto: promo

<pDe lokale myndighetene anser Jay Bennetts død som et uhell.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Wilco-gitaristen døde av en overdose smertestillende piller, melder avisen Chicago Tribune.

Feilmedisinering

- Obduksjonen viser at Bennett døde av overdosering av medisinen fenatryl som ofte er utskrevet til pasienter som lider av kroniske smerter, sier den lokale rettsmedisineren Duane Northrup til avisen.

De lokale myndighetene anser dødsfallet som et uhell. Jay Bennett ble 45 år gammel.

Jay Bennett døde i sitt hjem i Urbana, Illinois, i forrige måned. Kort tid før han døde skrev Bennett på sine MySpace-sider at han trengte en hofteoperasjon for å bli frisk.

Trengte hofteoperasjon

«Mer enn et tiår med flertallige scenehopp og annen rock'n'roll-akrobatikk har tatt sånn på at jeg ikke lenger kan ignorere det», skrev han på sin profil hvor han også understreket at han ikke hadde tegnet noen helseforsikring for å dekke kostnadene ved å ta en operasjon av denne typen.

Bennett saksøkte sitt gamle band Wilco og krevde 50.000 dollar (i overkant av 320 000 norske kroner) i erstatning for tapte royalties-inntekter. Bennett spilte i Wilco fra oppstarten i 1994, men forlot bandet etter en strid med bandleder Jeff Tweedy i 2001.

Wilco er for øvrig aktuelle med sitt nye album, «Wilco (The Album) », som slippes på mandag, og er i tillegg en av headlinerne på programmet til Øyafestivalen i august.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy