Frp vil ikke ha halvnakne homofile dansende rundt i Oslo

Flere tusen homofile og lesbiske deltok i  Skeive dager-paraden i 2008. Foto: Scanpix
Flere tusen homofile og lesbiske deltok i  Skeive dager-paraden i 2008. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pFrp-byråd Sylvi Listhaug i Oslo har ikke sansen for at halvnakne homser førstkommende lørdag skal danse seg gjennom Oslos gater. Dette kan føre til mindre toleranse, tror hun.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag holdes den årlige Skeive dager-paraden i Oslo sentrum. Homser, lesber, bifile og transer benytter tradisjonen tro dagen til å danse seg gjennom gatene.

– For meg må homofile feste og feire når og hvor de vil, og mange har tydeligvis en voldsom trang til å markere seg. Men jeg tror ikke at det styrker saken deres når halv- og nesten helnakne folk danser rundt i Oslos gater. Når grasrota rundt omkring i landet får se slike bilder, bidrar det ikke til større toleranse, sier Listhaug til Dagbladet.

Hun er helsebyråd i Oslo, og byrådet hennes støtter Skeive dager-festivalen med 500.000 kroner. Hun understreker at hun er mot alle former for diskriminering og håper at deltakerne får en trivelig fest.

Byrådsleder Erling Lae (H) skal være blant deltakerne. Han mener festivalen er et viktig bidrag for en åpen og inkluderende by.

– Paraden ser jeg på som en blanding av alvor og humor, politikk og karneval. Få ville reagert dersom det sto noen lettkledde damer på et lasteplan i et karneval, og sagt at sånn er heterofile. Dette viser kanskje at det henger igjen noen fordommer, sier Lae