Gutt dømt for overgrep på gutter på fem og ti år

<pEn 17-årig gutt fra Sunnhordland er dømt til samfunnsstraff for seksuelle overgrep mot sine to yngre slektninger.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden fant sted i september 2007, da gutten var 15 år. Han var da på besøk hos sine slektninger, to brødre på henholdsvis fem og ti år.

Sunnhordland tingrett var ikke i tvil om at gutten har tvunget de to guttene til seksuelle handlinger. Han ble tirsdag idømt 180 dagers samfunnsstraff, og må betale de to 40.000 kroner hver i erstatning, skriver avisa Sunnhordland.

De to guttene prøvde å slippe unna sin eldre slektning, og den ene av dem kastet opp.

Gutten nektet straffskyld i retten, og hevder han ikke husker noe fordi han hadde fått et anfall og våknet senere med buksene nede. 17-åringen har en kronisk sykdom som fører til anfall, men retten kunne ikke se at han har vært i en slik tilstand under hendelsen at han ikke kan tillegges straffskyld. (©NTB)

Personvernpolicy