Starter valgkampen på Bygdøy

Statsminister Jens Stoltenberg oppsummerte vårsesjonen på Stortinget. Foto: scanpix
Statsminister Jens Stoltenberg oppsummerte vårsesjonen på Stortinget. Foto: scanpix

<p- Jeg skal holde statsministerens pressekonferanse her på Hukodden neste år også, fastslår Jens Stoltenberg.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jens Stoltenberg inviterte tirsdag pressen til sin årlige pressekonferanse før sommerferien står for tur. På Hukodden restaurant på Bygdøy kunne statsministeren by på reker og noen sommerlige ord.

- Det har de siste årene blitt en tradisjon at vi møtes her på Hukodden til en sommerpressekonferanse.. Jeg håper tradisjonen kan holdes ved like også neste år. Jeg skal de neste ukene jobbe knallhardt for at vi skal kunne møtes her også neste år, sier statsminister Jens Stoltenberg til pressen.

- Tøff kamp

Statsministeren starter med å oppsummere vårsesjonen på Stortinget. Og den største saken har for statsministeren vært finanskrisen og bekjempelsen av arbeidsløsheten.

- Kampen mot arbeidsløsheten har vært en tøff og utfordrende kamp, som er langt fra over. Finanskrisen er ikke over, selv om aksjekursene den senere tiden har vist nokså positiv utvikling, sier Stoltenberg.

- Friedman er død

Men har tror på bedring.

- Bedriftene får nå lettere lån.Vi har den laveste ledigheten, men iverksetter likevel de sterkeste tiltakene.Økende ledighet er vår viktigste sakm fordi høy ledighet vil undergrave vår politikk og verdiskapning, sier han.

- Finanskrisen har vist at troen at det uregulerte markedet er en gal ideologi, selv om noen på høyresiden påstår fremdeles. Markedet må styres. Det viktigste virkemiddelet vi da har er en stor offentlig sektor. Milton Friedman sa at Keynes var død. Nå er det nesten ingen som sier det lenger. Alle er nå enige om at vi må bruke budsjettene og drive konjunkturpolitikk. Er det noen som nå er død, så er det Friedman. Mange på høyresiden snakker nå plutselig som ny-keynesianere, sier han.

- Oppnådd mye

Stoltenberg mener den sittende regjeringen har oppnådd mye det siste halvåret. Han trekker blant annet frem pensjonsreformen, som han til slutt ble fornøyd med.

- Dette kommer til å prege Norge i flere år fremover. Samhandlingsreformen er også viktig. I årene som kommer vil det komme flere eldre. Problemene i sykehusene løses ikke i sykehusene. Burde vært et sterkere førstelinjeforsvar, som vi skal jobbe for, sier han.

Han poengterer også at transportplanen har vært viktig.

- Vi sørger for nesten 50 prosent mer investeringer i transportsektoren. Troverdig at vi kommer til å klare den. Vi overoppfylte den forrige. Vi skal rusete opp Norge og få et bedre samferdselsnett.

Personvernpolicy