Skjøt med skarpt i egen leilighet

Sysselmann Lars Fause. Foto: Scanpix
Sysselmann Lars Fause. Foto: Scanpix

<pSysselmann Lars Fause skulle øve til storviltprøve.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Svalbard måtte mandag rykke ut til boligen til assisterende sysselmann Lars Fause etter å ha mottatt melding om skyting i sysselmannens hjem i Longyerbyen.

Vel fremme hos Fause kunne politiet konstatere at det var Fause selv som stod bak skytingen. Han hadde vært travelt opptatt med å øve til storviltprøven, og det hele endte med at sysselmannen skjøt hull i gulvet.

- Jeg har tabbet meg skikkelig ut. Rett og slett. Jeg fikk sjokk da skuddet gikk av og det smalt, forteller Fause til Nordlys.

Fause er øverstkommanderende på Svalbard mens sysselmann Per Sefland har ferieavvikling. Fause forklarer at han trodde han hadde satt en klikkpatron i jaktrifla, men feilen skal altså ha vært at han ladet skarpt.

Dermed måtte gulvet bøte for sysselmannens tabbe. Etter å ha kommet over sjokket ringte han politiet og tilstod å ha stått bak ugjerning.

- Dette er siste gang jeg tar fram våpenet hjemme, sier sysselmannen som samtidig bedyrer at han har grundig opplæring i håndtering av våpen.

Politiet har gitt ham et forelegg på 5.000 kroner, men har valgt å ikke beslaglegge våpenet. Saken blir sendt til statsadvokaten tirsdag. Fause har snakket med sin sjef og justisdepartementet. Han har fått beskjed om å fortsette i tjenesten som tidligere.

Samtidig benytter sysselmannen anledningen til å advare andre om å være skjerpet i befatning med våpen.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy