- Mammaen vår hater oss

MISHANDLET: Barna på syv, fem og to år skal ha blitt grovt mishandlet av moren (30). Dette bildet er fra soverommet til barna. (Foto: Svensk politi)
MISHANDLET: Barna på syv, fem og to år skal ha blitt grovt mishandlet av moren (30). Dette bildet er fra soverommet til barna. (Foto: Svensk politi)

<pBarnemishandlingssak ryster Sverige. Barna forteller nå om torturen, sulten og fangenskapet. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag i forrige uke ble den 30 år gamle svenske moren varetektsfengslet i Stockholm, mistenkt for grov frihetsberøving av sine tre små barn. Dette melder Aftonbladet.

Barna på to, fem og syv år ble funnet isolert i morens leilighet og de skal blant annet ha måttet sove i sin egen avføring og blitt rispet med spiker.

I politiavhør fortalte den syv år gamle jenta følgende:

- Det kjennes ikke bra i hjertet. Hun er ikke så snill mammaen vår, hun liker ikke oss. Hun hater oss.

Oppdaget av fostermor

Det var barnas tidligere fostermor som oppdaget omgivelsene til barna da hun dukket uanmeldt opp i leiligheten søndag 14. juni. Barna hadde ikke klær på, var skitne, hadde hodelus og toåringens bleie var full av avføring.

- De så ut som tre trollunger, sier fostermoren i politiavhør som også kan fortelle om en svært sterk lukt inne i leiligheten. Fostermoren har flere ganger tidligere prøvd å se til ungene, men moren har gjentatte ganger nektet henne å slippe inn.

Da fostermoren ankom leiligheten denne gangen satt moren inne på sitt eget rom, med musikken på full guffe og pratet i telefonen. Hun merket ikke at politiet hadde vært inne i leiligheten i 20 minutter, ifølge den svenske riksavisen.

Skrapet fotsålene med knust glass

Da barna ble funnet var kroppene fulle av blåmerker, sår og arr. Søsknene har fortalt at de ikke har fått lov til å spise eller gå ut av boligen på lang tid.

Mens badekaret var fullt av søppel, sto det to nedtissede madrasser i gangen. I køyesengen var det kun madrass i nedre del og denne var også dekket med avføring.

- Vi fikk ikke dusje, bade, pusse tennene eller ha klær på oss i leiligheten, har jenta (7) fortalt til politiet.

Etter å ha studert skadene til barna er det også klart at moren har rispet de med spiker og skrapet fotsålene deres med knust glass.

En drøy uke etter det oppsiktsvekkende funnet er de tre barna tilbake hos fostermoren. De to eldste ble plassert hos fosterforeldrene allerede våren 2005, men etter en rettskamp fikk den biologiske moren full foreldrerett i februar 2008. I nesten hele sitt liv har moren hatt kontakt med sosiale tjenester.

Moren (30) nekter for anklagene som rettes mot henne og sier hun er forfulgt av sosialhjelpen. Hun risikerer nå en straff på seks års fengsel.

Personvernpolicy