Til topps i Tyskland

a-ha lanserte sitt nye album med brask og bram i Berlin for snart to uker siden. Nå får de lønn for strevet. Foto: Paul A. Nordal.
a-ha lanserte sitt nye album med brask og bram i Berlin for snart to uker siden. Nå får de lønn for strevet. Foto: Paul A. Nordal.

<pDet nye albumet til a-ha til toppen på den tyske albumlisten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til stort presseoppbud lanserte a-ha sitt nye album «Foot Of The Mountain» i Berlin torsdag for to uker siden. Satsingen førte den norske trioen tilbake på topp tre på den tyske singellisten med tittelsporet fra albumet.

Nå overgår selve albumet den suksessen og rykker rett inn på førsteplass på den tyske albumlisten, avslører Dagbladet.no.

- Vi har ikke noen eksakte tall på hvor mange plater vi har solgt, men plata har gått inn som nummer én med en god margin ned til nummer to. Det fikk vi vite i går ettermiddag, selv om listene offentliggjøres på fredag. Selv om man aldri kan vite noe helt sikkert, hadde vi en god indikasjon gjennom platesalget på at vi ville gå helt til topps, sier bandets manager Harald Wiik til Dagbladet.

Dette skal være tredje gang a-ha når toppen av albumlistene i Tyskland siden de gjorde comeback i 2000. Bandets to første utgivelser i inneværende tiår, «Minor Earth | Major Sky» fra 2000 og «Lifelines» fra 2002, klarte samme bragd.

Verdens nest største marked

Ifølge manager Wiik er Tyskland verdens nest største platemarked etter USA, så det er ikke i et ubetydelig marked a-ha nyter suksess i om dagen.

Det foreligger videre planer om at også Storbritannia, landet der det hele startet for den norske trioen, er spente på lanseringen av «Foot Of The Mountain». Det skjer først 13. juli, en måned etter at balbumet ble sluppet i Tyskland og Norge.

I oktober legger a-ha ut på turné med premiere i Køln, Tyskland, og som ender opp med to konserter i Oslo Spektrum i november.

Personvernpolicy