Utviser iranske diplomater

Gordon Brown. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/">World Economic Forum</a> på <a href="http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/2296403291/">Flickr</a> med CC <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en">Some rights reserved</a>.
Gordon Brown. Foto: World Economic Forum på Flickr med CC Some rights reserved.

<pTo av Irans diplomater blir nå utvist fra Storbritannia.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skjer som en reaksjon på at Iran har utvist to britiske diplomater, ifølge BBC NEWS.

Saken oppdateres.

Tidligere i dag ble det kjent at den iranske ambassadøren i London skal tilbake til hjemlandet for konsultasjoner, meldte nyhetsbyrået IRNA tirsdag. Dermed ser det ut til at spenningene mellom Iran og Storbritannia fortsetter etter det svært omtalte presidentvalget.

Medlem av Irans utenrikskomité, Mahmoud Ahmadi Bighash, uttalte etter et møte med utenriksminister Manouchehr Mottaki at det var besluttet å «tilbakekalle den iranske ambassadøren for konsultasjoner».

- Vi vil utforske holdningen til den britiske regjeringen, uttalte Mahmoud Ahmadi Bighash ifølge AFP.

Men ikke lenge etter Bighash hadde uttalt seg, benektet en kilde i det iranske utenriksdepartementet for uttrekkingen.

- Vi har ikke tilbakekalt Irans ambassadør i London til Teheran, sa kilden som ikke er navngitt.

Iran har beskyldt Storbritannia og andre vestlige land for å blande seg inn i valget som førte til at Mahmoud Ahmadinejad ble gjenvalgt som president og de massive demonstrasjonene som har kommet i ettertid.

Les mer om hvordan valgjukset ble gjennomført.

Personvernpolicy